Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи налаштовані на чесні вибори штаби кандидатів? Скільки зарплат потрібно киянину для купівлі однокімнатної квартири? Де перевірити, чи має вуз право на навчання?


Ірина Біла Київ, 18 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Виборчі штаби націлені не на чесні вибори, а на перемогу будь-якою ціною. Голова Комітету виборців України Ігор Попов попереджає в газеті «Україна молода», що деякі політичні сили можуть працювати на зрив виборів. Реалізувати деструктивний сценарій нескладно. Що чекає на Україну, якщо старого парламенту вже не буде, а новий так і не збереться? Про це – в рубриці «Політика великим планом».

Київ, 18 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Виборчі штаби націлені не на чесні вибори, а на перемогу будь-якою ціною. Голова Комітету виборців України Ігор Попов попереджає в газеті «Україна молода», що деякі політичні сили можуть працювати на зрив виборів. Реалізувати деструктивний сценарій нескладно. Що чекає на Україну, якщо старого парламенту вже не буде, а новий так і не збереться? Про це – в рубриці «Політика великим планом».

Дві тези: «в Україні немає опозиції, кожен має свій шматочок влади» авторства Володимира Путіна і «мета виправдовує засоби» – визначатимуть особливості цьогорічної парламентської кампанії у частині застосування адміністративного ресурсу як виборчої технології. Це стверджує дописувач «Газети 24» у статті «У межах похибки».

У цьому ж числі «Газета 24», ознайомившись з дослідженнями, інформує, яким бачать Київ зарубіжні експерти. Зокрема, вони наголошують, що столиця України за темпами росту на житло посідає друге місце у Східній Європі. Після Москви. У результаті, скажімо, якщо мешканцю Берліна необхідно для купівлі однокімнатної квартири три річних зарплати, жителю Праги – 6, то киянину – знадобиться 30 років.

Чого бракує Україні, щоб стати демократичною державою? З чого починалася українська демократія? Коли ж влада справді належатиме народові? Про це розмова з депутатом Верховної Ради Криму у публікації «Демократія – це свобода із жорстокою залежністю від законів», яку друкує газета «Голос України».

У розпалі вступна кампанія. Щоб не потрапити до вузу, позбавленого права навчання, газета «Сегодня» радить обов’язково з’ясувати, чи не фігурує він у чорному списку Міністерства освіти. Днями цей список був поповнений ще 20 навчальними закладами. Особливо їх багато в Криму, де прагнуть заснувати свої філії як українські, так і російські виші. Докладніше – в статті «Вони тепер не вчать».

У цьому ж числі «Сегодня» радить, як захистити свої права тим, хто незадоволений роботою турфірми. Публікація має заголовок «А за такий відпочинок – відповідатимеш!».
XS
SM
MD
LG