Доступність посилання

ТОП новини

Героїчна загибель поліцейського-українця у США


Юрій Дулерайн Нью-Йорк, 18 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Нью-Йорк оплакує смерть поліцейського-українця Рассела Тимошенка, який під час виконання службових обов’язків загинув від кулі злочинців. Ця подія викликала широкий громадський відгомін і жалобу великого міста, яке називає нашого земляка героєм.

Похорон призначено на четвер. Його батьки, Леонід і Тетяна Тимошенки, емігрували 16 років тому, 1992-го, з єдиним своїм сином, семирічним Расселом (можливо, він тоді був Русланом).Оселились вони у Брукліні. Рассел, закінчивши середню школу, хотів стати поліцейським детективом і пішов до міської поліцейської академії. Служив теж у Брукліні.

Вночі у понеділок на минулому тижні Рассел з напарником на ім’я Герман Ян, зупинили у Брукліні автомобіль, що значився як украдений. Вони не могли знати, що те авто вкрала трійця злочинців, до того ж, озброєних автоматами й пістолетами, і що кожен з них мав довгий кримінальний послужний список.

Коли поліцейські офіцери наблизилися до вкраденого чорного БМВ і наказали шоферові показати ліцензію водія з реєстраційною карткою, з машини почали стріляти. Рассел отримав дві кулі – в обличчя і в шию. Його напарник – у руку. Тимошенко п’ять днів пролежав у реанімаційному відділенні лікарні Кінгс Каунті і п’ять днів від нього не відходили лікарі та батьки. Медики боролися за його життя, робили все можливе, але врятувати хлопця не змогли. Рассел залишився непритомним і помер у суботу 14 липня.

Вбивство поліцейського офіцера трапляється не часто у Нью-Йорку і вважається екстраординарною подією

За вбивство поліцейського під час виконання службових обов’язків у Нью-Йорку, місті загалом ліберальному, передбачена смертна кара, якщо обвинувачених визнає винними журі присяжних засідателів.

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберґ і начальник міської поліції Реймонд Келлі поставили на ноги всіх поліцейських детективів міста. У салоні авта, котре злочинці невдовзі після злочину кинули на вулиці, залишилися відбитки пальців усієї трійці. Їх одразу визначили, знайшли й напрочуд швидко схопили у штаті Пенсильванія, де вони ховалися у лісі. Їх звинувачують у вбивстві першого ступеня. Двоє з них уже зізналися у скоєному вбивстві.

Тимчасом тіло Рассела Тимошенка лежить у відкритій труні у похоронному домі Морріса у бруклінському районі Флатбуш. Тисячі ньюйоркців ось уже другий день йдуть туди, щоб попрощатися з героєм міста, як назвав Рассела мер Блумберґ.

Про похорон у четвер за східним православним обрядом повідомляють нині усі газети, починаючи від «Нью-Йорк Таймс» і кінчаючи емігрантськими виданнями на Брайтон Біч, де мешкає багато колишніх громадян СРСР.
XS
SM
MD
LG