Доступність посилання

ТОП новини

Причиною аварії на Львівщині мiг стати незадовiльний стан цистерн, вважає міністр транспорту Микола Рудьковський


За його словами, напередоднi шляхом проходження цистерн з фосфором проїхав потяг, який контролює стан залiзничного покриття, i вiн зафiксував задовільний стан колій.

За його словами, напередоднi шляхом проходження цистерн з фосфором проїхав потяг, який контролює стан залiзничного покриття, i вiн зафiксував задовільний стан колій.

Про ситуацію в регіоні на даний час редактор Буської газети Микола Іванців Радіо Свобода сказав, що у другій половині вчорашнього дня ситуація вчора ускладнилася, бо горіння продовжувалось: «Загорілась ще, здається, одна цистерна і знову стався викид хмари з фосфором у повітря, який накрив сусідні села. Але сьогоднішні результати аналізів свідчать про те, що шкоди для життя він не мав. Люди, які хотіли евакуюватись, евакуювались. Зараз, за словами віце-прем’єра Олександра Кузьмука, вогонь погасили. І тепер рятувальники беруться до наступної стадії ліквідації наслідків катастрофи – утилізації відходів. Населення не вірить такій офіційній інформації. Я підвозив жінку з Ожинова. У неї на обличчі була марлева пов’язка. Люди занепокоєні». Аварія сталася у понеділок увечері – з рейок зійшли 15 вагонів з жовтим фосфором, 6 із них одразу зайнялися. До зони ураження потрапили 14 населених пунктів, в яких мешкає 11 тисяч людей.

За останніми даними, шпиталізували 18 людей з наслідками ураження фосфором. Переважно це ліквідатори пожежі.

Всього по допомогу до лікарів звернулося майже 50 осіб. З району аварії евакуювали майже тисячу мешканців прилеглих сіл.

Сьогодні на місце катастрофи прибули казахські фахівці компанії-власника вантажу для спільної розробки плану дезактивації постраждалої території.

За фактом аварії порушили кримінальну справу.
XS
SM
MD
LG