Доступність посилання

ТОП новини

На території, прилеглiй до мiсця аварiї на Львівщині, не виявили перевищення вмiсту сполук фосфору


Такi данi наводить прес-служба Мiнiстерства з питань надзвичайних ситуацій.

Такi данi наводить прес-служба Мiнiстерства з питань надзвичайних ситуацій.

Органи санепiдслужби, державної екологiчної iнспекцiї, водного господарства i ветеринарної служби обстежили населенi пункти Буського, Кам''яно-Бузького, Бродівського та Радехiвського районiв областi.

За iнформацiєю МНС вмiст фосфатiв у водi в колодязях i рiчках, зокрема, в Захiдному Бузi, вiдповiдає нормi.

Раніше сьогодні Міністерство охорони довкілля повідомляло, що в повiтрi сiл Ангелiвка i Лiсове в Львiвськiй областi виявили значне перевищення фосфорного ангідриду.

Міністерство охорони здоров’я рекомендує жителям ураженого фосфором регіону обмежити перебування на відкритому повітрі, особливо дітей, не пити воду з колодязів до отримання даних аналізів санепідемстанції і не вживати городини без спеціальної її обробки.

Тим часом кількість тих, хто звернувся по медичну допомогу на Львівщині, зросла до понад 70 осіб, повідомляє МОЗ. Загальна кiлькiсть евакуйованих iз зони аварiї, в тому числi направлених на оздоровлення дiтей, становить понад тисячу осіб.

Аварія сталася у понеділок увечері – з рейок зійшли 15 вагонів із жовтим фосфором, 6 із них загорілися. До зони ураження потрапили 14 населених пунктів, в яких мешкає 11 тисяч людей.

За фактом аварії порушили кримінальну справу.

Матеріали до теми:

• Другий день ліквідації техногенної аварії на Львівщині • Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом залізничної аварії на Львівщині, через яку горіли цистерни з отруйним фосфором; можливість диверсії виключають • Які можливі наслідки горіння цистерн з отруйним фосфором в результаті аварії на Львівщині? Інтерв’ю з колишнім Міністром екології та природного середовища Сергієм Курикіним
XS
SM
MD
LG