Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи є правдивість характерною рисою Кузьмука? Що є козирним тузом у передвиборчій політичній колоді? Яка подія буде резонанснішою за фінал чемпіонату світу з футболу?


Ірина Біла Київ, 19 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Страх перших днів невідомості на Львівщині почав відступати. Та й віце-прем''єр-міністр Олександр Кузьмук запевнив, що на місці трагедії, виявляється, «можна спокійно пити воду, збирати врожай та купатися». Джерело газети «Україна молода» в МНС, яке не побажало назватися, коментуючи слова віце-прем''єра, порадило журналістам: «Не пишіть цю маячню». І нагадало, що Олександр Кузьмук ще з тих часів, коли очолював Міноборони, славиться великим спецом із надзвичайних ситуацій. Згадати хоча б Бровари, Скнилів, Ту-154, збитий над Чорним морем. Докладніше про «правдивість» екс-міністра оборони – в статті «Імітація спокою».

Біля фундаменту Десятинної церкви в Києві вже кілька місяців триває будівництво. Як стверджують у міській адміністрації, воно відбувається незаконно. Хто наважився будувати на заповідній території, також розповідає «Україна молода».

В Україні триває епопея битви за врожай. Як пише газета «Голос України», посуха справді попрацювала проти хліборобів. Середня врожайність гектара не досягає і 20 центнерів, що, звичайно, мало радує й аграріїв, і багатьох політиків. Багатьох, тому що дострокові парламентські вибори. Хлібна «карта» нині – козирний туз у політичній колоді. Докладніше про те, наскільки реальне подорожчання хліба до виборів, – у статті «Хліб політичний».

Сьогодні у столичних кінотеатрах глядачі побачать фільм «Гаррі Поттер і Орден Фенікса». А післязавтра в книжкових магазинах з’явиться сьомий і останній том «поттеріани». Ці події, як стверджує «Газета 24», будуть сильнішими, ніж фінал чемпіонату світу з футболу. Докладніше про нього – в статті «П’ятий фільм, сьома книга».

А ось про те, хто дублюватиме і озвучуватиме фільм про Гаррі Поттера українською, розповідає «Газета по-київськи». Головне, наголосив режисер українського дубляжу Костянтин Лінартович, щоб глядачі повірили, що Поттер насправді заговорив українською.
XS
SM
MD
LG