Доступність посилання

ТОП новини

Українська прем’єра фільму «Гаррі Поттер та Орден Фенікса»


Леся Бакалець Київ, 19 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Гаррі Поттер в Україні! П’ятий фільм про чарівника, його друзів та небуденне шкільне життя у чаклунській школі у всіх кінотеатрах країни. І вперше найвідоміший у світі чаклун заговорить українською мовою.

Чари почнуться з десятої ранку. Тоді більшість кінотеатрів України покаже глядачам україномовного Гаррі Поттера. Особливі шанувальники чаклунського світу вже починають рахувати години, шити собі костюми улюблених героїв та терміново робити чарівні палички.

Соломійка місяць викреслювала день за днем, що залишалися до прем’єри. І сьогодні у неї свято: «Я чекала прем’єри з того часу, коли була світова прем’єра. Це для мене взагалі був чорний день: як це так – весь світ дивиться Поттера, а ми ще ні. Я настільки хочу подивитися п’ятий фільм, що завтра обов’язково буду в кінотеатрі. Бо такого не можна пропускати».

«Поттероманія» в одному зі столичних кінотеатрів також у розпалі. Свічки, дим, страви, як у чаклунській школі та зілля. Правда, тільки для дорослих. – Все це ми готуємо для наших глядачів на прем’єру, каже Тетяна Ушакова, менеджер кінотеатру. Вона каже, що квитків вже майже не залишилось. А особливо передбачливі фанати чарів бронювали місця мало не за два тижні.

Нас навіть просили про особистий допрем’єрний показ, – каже Тетяна Ушакова. «До нас на почту прийшов лист від якогось із наших глядачів. Який дуже просив зробити допрем’єрний показ. Обіцяв повну залу і сказав, щоб ми не хвилювалися за квитки».

Краще читати, ніж дивитися?

Такого листа-прохання надіслав український фан-клуб Гаррі Поттера. Його голова Артем закінчив другий курс КПІ. Він, каже, дуже хотів побачити фільм про чарівника першим у країні. Але цього року буде дивитися з усіма. Бо допрем’єрний показ не дозволили. Але Артем все одно дуже щасливий, адже вже сьогодні зранку йде з друзями на Поттера: «Ми дуже раді! Завтра кілька чоловік прийдуть у костюмах персонажів. У мене буде вбрання Гаррі Поттера».

Людина, яка робить українського книжного Гаррі Поттера Іван Малкович, директор видавництва “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА” на фільм піде обов’язково. Йому цікаво, як режисерові вдалося впхнути вісімсот сторінок книжки всього у дві години фільму. Але все одно вважає – краще читати, ніж дивитися: «Все-таки краще прочитати книжку. З книжкою ти сам собі і режисер, і оператор. А потім можна порівняти – а як бачить події професійний режисер».

У п’ятому фільмі Гаррі Поттер продовжує боротися із своїм ворогом злим чаклуном Лордом Воландемортом, вчитися у магічній школі та потрапляти у різні халепи зі своїми друзями.
XS
SM
MD
LG