Доступність посилання

ТОП новини

Національна збірна України з футболу опустилася на 17 місце в рейтингу ФІФА


Геннадій Мороз Київ, 19 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Незважаючи на відсутність упродовж нинішнього літа офіційних матчів, національна збірна України в новому рейтингу Міжнародної Федерації футболу втратила одразу 4 позиції. Через що в останньому списку ФІФА команда Олега Блохіна разом зі збірною Сербії ділить 17 місце в світі.

На серйозні зміни в традиційному рейтингу ФІФА неабияк вплинув нещодавній фінал Кубка Америки. Так, новоспечені чемпіони південної півкулі бразильці через рік повернули собі чільний рядок планетарного списку. Другою в світі цілком прогнозовано стали суперники Бразилії у фіналі останнього Копа Америка аргентинці. І лише на третій позиції опинилися чемпіони світу – збірна Італії. А ось українська команда в липневому рейтингу ФІФА суттєво втратила.

Не зігравши після паризького фіаско з французами жодного матчу, підопічні Олега Блохіна опустилися в списку одразу на чотири сходинки. І нині разом із Сербією ділять 17 місце. Віце-чемпіони світу – збірна Франції – четверта команда в світі. А серед інших суперників збірної України по відбору до майбутнього Євро найвище розташувалася Шотландія. Британська збірна на 22 позиції в рейтингу. Команда Литви в списку ФІФА сімдесят восьма. На 95 місці перебуває Грузія. І нарешті Фарерські острови звично балансують на межі другої сотні національних збірних планети.

Суперник жіночої збірної України в розіграші Кубка Федерацій з тенісу визначиться 14 серпня

Наступний суперник українських тенісисток у розіграші Кубка Федерацій жереб визначить з-поміж шести збірних. Серед яких жіночі команди Австрії та Японії, Бельгії і Чехії, а також Словаччини й Аргентини. Вкотре нагадаю, що завдяки феєричній перемозі українок над збірною Австралії з рахунком 4:1 підопічні Володимира Богданова вперше за історію пробилися в другу світову групу представницького турніру для національних збірних.

В еліті світового жіночого тенісу Україна дебютуватиме в лютому наступного року. Цілком ймовірно, що цей матч відбудеться в Україні. Зі слів віце-президента української федерації тенісу Юрія Сапронова, матч такого рівня, залежно від покриття кортів, зможуть прийняти Черкаси, Харків або ж Дніпропетровськ.
XS
SM
MD
LG