Доступність посилання

ТОП новини

Кількість шпиталізованих через техногенну аварію на Львівщині зросла до 84 осіб, 28 з них – діти


Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив головний санітарний лікар України Сергій Бережнов. Стан 8 людей медики оцінюють як середньої тяжкості, решти – як легкої тяжкості. Загальна кількість евакуйованих iз зони аварії на даний момент становить понад тисячу людей. Як повідомила прес-служба «Укрзалізниці», незабаром рятувальники почнуть піднімати перші 3 непошкоджені вогнем цистерни. Міністерство охорони здоров’я рекомендує мешканцям ураженого фосфором регіону обмежити перебування на відкритому повітрі, не пити воду з колодязів до отримання даних аналізів санепідемстанції і не вживати городини без спеціальної її обробки.


Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив головний санітарний лікар України Сергій Бережнов.

Стан 8 людей медики оцінюють як середньої тяжкості, решти – як легкої тяжкості.

Вчора рятувальники вирішили не проводити примусової евакуації населення.

Загальна кількість евакуйованих iз зони аварії, в тому числі направлених на оздоровлення дітей, на даний момент становить понад тисячу людей.

Як повідомила прес-служба «Укрзалізниці», незабаром рятувальники почнуть піднімати перші 3 непошкоджені вогнем цистерни.

Представники казахської компанії-відправника вантажу, що прибули вчора на місце аварії, розробили рекомендації щодо механізму припинення витікання жовтого фосфору з ємностей, йдеться у повідомленні.

На прилеглiй до мiсця аварiї території не виявили перевищення вмiсту сполук фосфору, повідомило Мiнiстерство з питань надзвичайних ситуацій.

Епідеміологи обстежили населенi пункти Буського, Кам''янка-Буського, Бродівського та Радехiвського районiв Львівської областi.

За iнформацiєю МНС, вмiст фосфатiв у водi в колодязях i рiчках, зокрема, в Захiдному Бузi, вiдповiдає нормi.


Раніше у середу Міністерство охорони довкілля повідомляло, що в повiтрi сiл Ангелiвка i Лiсове в Львiвськiй областi виявили значне перевищення фосфорного ангідриду.

Міністерство охорони здоров’я рекомендує мешканцям ураженого фосфором регіону обмежити перебування на відкритому повітрі, не пити воду з колодязів до отримання даних аналізів санепідемстанції і не вживати городини без спеціальної її обробки.

Аварія у Буському районі Львівської області сталась у понеділок увечері – з рейок зійшли 15 вагонів з жовтим фосфором, 6 із них одразу зайнялися.

До зони ураження потрапили 14 населених пунктів, в яких мешкає 11 тисяч людей.

За фактом аварії порушили кримінальну справу.

Прем’єр-міністр Віктор Янукович заявив, що держава повинна забезпечити виплату компенсацій постраждалим від техногенної аварії на Львівщині.

Під час засідання уряду у середу Янукович наголосив, що може бути заподіяний збиток сільськогосподарським угіддям та худобі, які перебувають як у приватній, так і у колективній власності.

Голова уряду зазначив, що вже почали перерахування коштів із резервного фонду Кабміну.

Матеріали до теми:

• Прокуратура розглядає 4 версії техногенної аварії на Львівщині, однією з яких є втручання сторонніх осіб • Катастрофа на Львівщині: медичні аспекти • Чи завдала шкоди фосфорна аварія на Львівщині сусідній Волині? • Єврокомісія пропонує допомогу Україні у ліквідації наслідків аварії під Львовом • Людський аспект техногенної аварії на Львівщині • Другий день ліквідації техногенної аварії на Львівщині • Техногенні катастрофи і відповідальність влади (Прямий ефір) • Які можливі наслідки горіння цистерн з отруйним фосфором у результаті аварії на Львівщині? Інтерв’ю з колишнім міністром екології та природного середовища Сергієм Курикіним • Як слід транспортувати небезпечні речовини? • Летючий фосфор. Залізнична аварія на Львівщині
XS
SM
MD
LG