Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Які несподіванки можуть очікувати політиків на виборах? На яку зарплату претендують кияни? В який виш найбільший конкурс?


Ірина Біла Київ, 20 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – На нинішніх виборах не виключені певні несподіванки, розповідає в газеті «Україна молода» соціолог Ірина Бекешкіна. Скажімо, може потрапити до парламенту Володимир Литвин. На відміну від Олександра Мороза, котрий такого шансу практично не має. А ще пані Бекешкіна попереджає, що партіям зі спільним електоратом не слід знищувати рейтинг один одного, бо це потягне за собою прикрі наслідки. Матеріал називається «Люди можуть сказати і так: «Чума обом вашим домам!».

За останні рік-два практично кожна поважна організація обзавелася телефоном довіри. Як зауважує «Газета 24», це не лише питання іміджу, але й можливість налагодити зворотній зв’язок з клієнтами. Старожилом серед відомчих телефонів є «гаряча лінія» при МВС. Вже 10 років за цим номером телефонують невдоволені громадяни. А в прикордонну службу тільки за 2 останніх роки зателефонували майже 15 тисяч осіб. Докладніше – в статті «Скаржтесь на здоров’я!».

Києву не вистачає робочої сили, стверджує в цьому ж числі «Газета 24». За останніми даними Служби зайнятості, на одного безробітного припадає шість вакансій. Найбільший попит на робітничі професії. Столиця потребує вантажників, водіїв, будівельників. Але йти на роботу з оплатою менш ніж 500-600 доларів США кияни не погоджуються.

«Україна ставить заслон злиденним емігрантам», - у статті під таким заголовком газета «Сегодня» розповідає про рішення Кабміну не пускати в Україну іноземців, котрі мають із собою менше ніж 10500 грн. Ці правила на громадян СНД не поширюються, зауважує видання.

Про особливості нинішньої вступної кампанії та проблеми вишів у газеті «Голос України» розповідає заст. міністра освіти і науки Василь Шинкарук. Він інформує, що найбільший конкурс сьогодні в Київський національний університет ім. Т.Шевченка, де тільки від медалістів – 4-5 заяв на одне місце. Докладніше про вступну кампанію-2007 – у статті «Спека в аудиторіях зашкалює».
XS
SM
MD
LG