Доступність посилання

ТОП новини

17 потерпілим унаслідок аварії на Львівщині поставили діагноз «хімічне отруєння», Президент закликає не панікувати


Усього на даний час шпиталізували понад 180 осіб, які звернулися до лікарів, із них понад півсотні дітей, – щоб провести обстеження. Віктор Ющенко оглянув на Львівщині місце залізничної аварії поїзда з фосфором і пообіцяв, що її наслідки ліквідують за 3–4 дні. Він наголосив, що на даний час немає підстав оголошувати місце аварії зоною лиха. Президент також запевнив, що, за результатами проб, усі показники відповідають нормі і жодних перевищень концентрації небезпечних речовин немає. Ющенко заявив, що населення належно інформуватимуть про перебіг ліквідації наслідків аварії. Раніше в п’ятницю перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що на початку масштаби і наслідки аварії значно перебільшували.

Найбільше потерпіли 14 рятувальників і 3 лікарів, повідомив міністр охорони здоров’я Юрій Гайдаєв.

Усього на даний час шпиталізували понад 180 осіб, які звернулися до лікарів, із них понад півсотні дітей, – щоб провести обстеження.


Тим часом Президент Віктор Ющенко оглянув на Львівщині місце залізничної аварії поїзда з фосфором і пообіцяв, що її наслідки ліквідують за 3–4 дні.

Він наголосив у розмові з мешканцями сусіднього села Ожидів, що на даний час немає підстав оголошувати місце аварії зоною лиха.

Президент також запевнив, що, за результатами проб, усі показники відповідають нормі і жодних перевищень концентрації небезпечних речовин немає.

Ющенко заявив, що населення належно інформуватимуть про перебіг ліквідації наслідків аварії.

Нині ж, повторив він, ситуація перебуває під контролем і не становить жодної загрози життю чи здоров’ю людей.

Президент також провів робочу нараду про перебіг ліквідації наслідків аварії та відвідав лікарню, де перебувають потерпілі.

Раніше в п’ятницю в Криму під головуванням Ющенка відбулося засідання Ради національної безпеки й оборони щодо техногенної аварії на Львівщині.

РНБО доручила Генпрокуратурі та урядові знайти винуватців аварії, повідомив перший заступник секретаря РНБО Олександр Турчинов.

Перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров після засідання заявив, що на початку масштаби і наслідки аварії значно перебільшували.

Нині, за його словами, уряд має об’єктивну оцінку ситуації і бере зобов’язання надавати громадянам достовірну інформацію.

Кабмін повністю контролює ситуацію і має план дій для повної ліквідації наслідків аварії, додав перший віце-прем’єр.

Азаров також повідомив, що основну версію аварії наразі пов’язують зі станом вантажу і технічним станом цистерн, у яких перевозили фосфор.


Матеріали до теми:

• Четверта доба боротьби із наслідками техногенної аварії на Львівщині
• Прокуратура розглядає 4 версії техногенної аварії на Львівщині, однією з яких є втручання сторонніх осіб
• Катастрофа на Львівщині: медичні аспекти
• Чи завдала шкоди фосфорна аварія на Львівщині сусідній Волині?
• Єврокомісія пропонує допомогу Україні у ліквідації наслідків аварії під Львовом
• Людський аспект техногенної аварії на Львівщині
• Другий день ліквідації техногенної аварії на Львівщині
• Техногенні катастрофи і відповідальність влади (Прямий ефір)
• Які можливі наслідки горіння цистерн з отруйним фосфором у результаті аварії на Львівщині? Інтерв’ю з колишнім міністром екології та природного середовища Сергієм Курикіним
• Як слід транспортувати небезпечні речовини?
• Летючий фосфор. Залізнична аварія на Львівщині

XS
SM
MD
LG