Доступність посилання

ТОП новини

Українська Партія регіонів і російська партія «Єдина Росія» в серпні виступлять зі спільною заявою про економічну співпрацю України і Росії


Голова політради Партії регіонів, перший віце-прем’єр і міністр фінансів України Микола Азаров повідомив про це в Москві, куди прибула делегація «регіоналів».

Голова політради Партії регіонів, перший віце-прем’єр і міністр фінансів України Микола Азаров повідомив про це в Москві, куди прибула делегація «регіоналів».

Представники владних в обох країнах партій на своїй зустрічі в понеділок обговорили й становище в цих державах, перш за все політичне.

Серед тем розмов були взаємодія двох країн «у зв’язку з наміром України вступити до НАТО попри небажання більшості населення» чи позиція Росії та України щодо Договору про звичайні збройні сили в Європі, протиракетної оборони в Європі й глобальної системи протиракетної оборони та можливої участі в ній Росії і України, або ж позиція двох країн щодо конфлікту в Придністров’ї та інших «гострих міжнародних питань».

В економічній галузі обговорювали також розвиток відносин двох країн у зв’язку з наміром України вступити до Світової організації торгівлі, повідомив член президії генеральної ради «Єдиної Росії» й голова комітету Державної Думи Росії з міжнародних справ Константін Косачов.

Які саме позиції висловили представники обох партій, вони не повідомляли.

Оголосили лише, що сторони зійшлися на думці про «необхідність вести погоджену політику» взаємної підтримки двох країн.

Партія регіонів запросила делегацію «Єдиної Росії» на свій з’їзд, що має відбутися в Києві 4 серпня. Якраз напередодні цього з’їзду обидві партії й збираються виголосити згадану заяву про співпрацю своїх країн.

Азаров вважає, що й представники його партії візьмуть участь у майбутньому з’їзді «Єдиної Росії».

Партія регіонів і Всеросійська політична партія «Єдина Росія» підписали угоду про співпрацю ще 2005 року.

Партія регіонів має в своїй фракції в Верховній Раді України 186 депутатів із 450 і очолює урядову коаліцію.

Прокремлівська «Єдина Росія» має в нижній палаті Федеральних Зборів (російського парламенту), у Державній Думі, 311 депутатів із 450. У членів верхньої палати, Ради Федерації, партійну приналежність не реєструють.

Матеріали до теми:

• Регіонали поїхали до Москви. Чи буде Росія підтримувати Партію регіонів на дострокових парламентських виборах? (Інтерв’ю з політичним експертом Костем Бондаренком)
XS
SM
MD
LG