Доступність посилання

ТОП новини

Створено коаліцію українських та польських підприємців на підтримку Євро-2012


Єва Поштар Варшава, 23 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні у Варшаві міністр економіки, президент Спілки промисловців та підприємців України Анатолій Кінах та президент Конфедерації польських працедавців Анджей Маліновський підписали угоду про створення коаліції українських та польських підприємців на час підготовки до футбольного чемпіонату Євро-2012.

Під час підписання угоди про створення такої коаліції, окрім Анатолія Кінаха та Анджея Маліновського, були присутні також польський міністр економіки Пьотр Возняк та віце-голова Польського футбольного союзу у справах Євро-2012 Адам Олькович.

В інтерв’ю Раді Свобода президент Конфедерації польських працедавців Анджей Маліновський заявив: «Проведення Євро-2012 – це великий виклик для обох країн. Вважаємо, що для успішного його проведення потрібна підтримка обох суспільств, зокрема велику роль у цьому відіграють роботодавці, саме вони здійснюватимуть інвестиції. Тому ми створили цю коаліцію».

Підприємці переконані, що краще від політиків та урядовців розуміються на бізнесі

За словами президента Конфедерації польських працедавців Анджея Маліновського, працедавці з Польщі та України офіційно підключаються у підготовку Євро-2012, тому що, на його думку, вони краще від політиків та урядовців розуміються на бізнесі.

Головне завдання коаліції українських та польських підприємців – підтримка національних Організаційних комітетів проведення футбольних змагань Євро-2012. Коаліція популяризуватиме також ідею чемпіонату в Європі та використовуватиме її для розвитку економіки і підприємництва в Україні й Польщі.

Стосовно першочергових завдань коаліції українських і польських підприємців Анджей Маліновський сказав: «По-перше, ми хочемо домогтися змін законодавства з метою спрощення інвестиційних процедур. Хочемо також допомагати у здійсненні українських та польських бізнесових проектів».

Польські підприємці шукатимуть інвесторів для України?

Радіо Свобода також запитало пана Маліновського про те, як виглядатиме співпраця його організації з українськими підприємцями?

Анджей Малінвський: «Нашим українським колегам хочемо допомагати у створенні сприятливого клімату для інвестування в Україні. Будемо також допомагати їм у пошуках інвесторів в Євросоюзі».

Тим часом, сьогодні президент Польщі Лех Качинський призначив Ельжбєту Якуб''як новим міністра спорту. Вона має бути водночас координатором Євро-2012 – виконуватиме доручення голови національного оргкомітету з проведення європейського чемпіонату прем''єр-міністра Ярослава Качинського. Досі Ельжбєта Якуб''як була керівником президентської адміністрації.
XS
SM
MD
LG