Доступність посилання

ТОП новини

Цистерни з фосфором, що перекинулися під час аварії потягу на Львівщині, сьогодні планують відправити до Казахстану


Про це на місці катастрофи повідомив міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич. Тим часом у львівській залізниці заявляють, що наразі підняли 13 цистерн і на завтра сформують єдиний потяг з усіх цистерн, який у супроводі двох пожежних поїздів поїде територією Росії до Казахстану. За інформацією МНС, у лікувальних закладах Львівщини перебуває майже 170 осіб із підозрами на можливе отруєння внаслідок аварії, 44 з них – діти. Учора Міністерство охорони здоров’я закликало засоби інформації не нагнітати обстановку навколо наслідків аварії потяга з фосфором. За повідомленням прес-служби міністерства, складний період після аварії минув.


Про це на місці катастрофи повідомив міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.

За його словами, цистерни вже підняли, наразі відбувається обстеження останньої з них.

Тим часом у львівській залізниці заявляють, що наразі підняли 13 цистерн і на завтра сформують єдиний потяг з усіх цистерн, який у супроводі двох пожежних поїздів поїде територією Росії до Казахстану.

За інформацією МНС, у лікувальних закладах Львівщини перебуває майже 170 осіб із підозрами на можливе отруєння внаслідок аварії, 44 з них – діти.

Учора Міністерство охорони здоров’я закликало засоби інформації не нагнітати обстановку навколо наслідків аварії потяга з фосфором. За повідомленням прес-служби міністерства, складний період після аварії минув.

Тим часом «Укрзалізниця» оголосила «надзвичайний стан» у сфері безпеки перевезень.

Про це повідомив у понеділок генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак: «Сьогодні я оголосив надзвичайний стан із питань безпеки. Всі керівники „Укрзалізниці“, окремих залізниць, дирекцій виїхали до людей на планірки, з бесідами, з профілактичними перевірками, з роз''яснювальною роботою, щоб ми могли у повній мірі забезпечити безпеку перевезень».

Володимир Козак також заявив, що «Укрзалізниця» розробляє заходи, щоб виключити перевезення небезпечних вантажів у місцях великого скупчення людей.

У понеділок Міністерство транспорту повідомляло, що цистерни з фосфором перевозили територією України з порушеннями.

Експерти встановили перевантаження деяких цистерн, також є випадки невідповідності нормі рівня води в них, зазначили у Мінтрансі.

«Укрзалізниця» також повідомила, що відновила обидві колії, пошкоджені внаслідок аварії, і на тій дільниці вже поновили рух товарних потягів.

Напередодні віце-прем''єр, керiвник урядової комiсiї з лiквiдацiї наслідків залiзничної аварiї на Львівщині Олександр Кузьмук заявив, що 25 липня потяг із фосфором планують відправити назад до Казахстану.

Тиждень тому в Буському районі Львiвської областi зiйшли з рейок 15 цистерн iз жовтим фосфором. Шість із них загорілися.

В зоні ураження опинилися 14 населених пунктів, в яких живе 11 тисяч людей.

За результатами досліджень лікарів обласної санітарно-гігієнічної лабораторії, хімікати нині не викликають загрози життю населення. За повідомленням Міноборони, криза минула. Такої ж думки дотримуються львівські посадовці.

У понеділок півтори тисячі дітей шкільного віку відправили на відпочинок в інші регіони України. Загалом мають оздоровити 12 тисяч неповнолітніх із зараженої території, зокрема й матерів із немовлятами.

Головний санітарний лікар України Сергій Бережнов в інтерв’ю Радіо Свобода запевнив, що в лікарнях всюди, де це необхідно, медикаментів вистачає, і в тому проблеми немає.

Львівська обласна державна адміністрація повідомила, що оцінила остаточні збитки області внаслідок аварії в 16 мільйонів гривень.

Матеріали до теми:

• Тиждень після техногенної аварії • На Львівщині тривають роботи з ліквідації «фосфорної» аварії • Четверта доба боротьби із наслідками техногенної аварії на Львівщині
• Прокуратура розглядає 4 версії техногенної аварії на Львівщині, однією з яких є втручання сторонніх осіб
• Катастрофа на Львівщині: медичні аспекти
• Чи завдала шкоди фосфорна аварія на Львівщині сусідній Волині?
• Єврокомісія пропонує допомогу Україні у ліквідації наслідків аварії під Львовом
• Людський аспект техногенної аварії на Львівщині
• Другий день ліквідації техногенної аварії на Львівщині
• Техногенні катастрофи і відповідальність влади (Прямий ефір)
• Які можливі наслідки горіння цистерн з отруйним фосфором у результаті аварії на Львівщині? Інтерв’ю з колишнім міністром екології та природного середовища Сергієм Курикіним
• Як слід транспортувати небезпечні речовини?
• Летючий фосфор. Залізнична аварія на Львівщині
XS
SM
MD
LG