Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи будуть місцеві вибори також достроковими? Який рік може стати вирішальним для ліквідації пільг? Скільки квартир сьогодні купується в кредит?


Ірина Біла Київ, 25 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Політики заговорили про можливість проведення ще одних дострокових виборів – цього разу в місцеві органи влади. Як зауважує «Газета 24», боротьба за регіони завжди була логічним продовженням після розділу влади на верхах. Подробиці – в статті «Місцеві дострокові».

Київська влада надто роздула штати. Як інформує в цьому ж числі «Газета 24», за порадою Кабміну столична мерія готується зменшити свій штат. Бо лише 14 заступників мера Леоніда Черновецького обходяться платникам податків у 5 млн. гривень щорічно. Публікація називається «Кадрові чистки».

Сьогодні в Україні створено своєрідну «державу пільг», стверджує дописувач газети «Голос України». У статті «2008-й рік може стати роком реальної ліквідації пільг в Україні» автор пише, що найперше треба скасувати привілеї в нарахуванні пенсій для чиновників усіх рангів, керівників міліції, митних служб тощо. Бо для цих категорій громадян пенсії нараховуються з розрахунку 70-80% від заробітної плати, що принципово відрізняється від системи нарахувань для середньостатистичного пенсіонера.

«Вбивства були схожі більше на забавку чи полювання», – так прокоментував у газеті «Факти» заст. міністра внутрішніх справ М.Куп’янський серію вбивств у Дніпропетровській та Запорізькій областях. Вбивцями виявилися троє 19-річних молодиків із забезпечених родин.

Про те, як вдалося знайти вбивць і на чому вони «прокололися», розповідає в газеті «Україна молода» начальник Управління МВС у Дніпропетровській області Іван Ступак. Стаття називається «Маніяки на моторолері».

Сьогодні близько 40% квартир в Україні купується завдяки іпотечним кредитам. Для порівняння – на Заході ця сума складає 80-90%. Причина обережного ставлення українців до цих кредитів – високі відсотки. Наскільки вони перебільшують західні – в статті «Квартира в держкредит», яку друкує газета «Сегодня».
XS
SM
MD
LG