Доступність посилання

ТОП новини

Через фінансові проблеми від участі в змаганнях команд другої ліги Чемпіонату України з футболу відмовилися івано-франківський «Спартак» та «Поділля» Хмельницький


Геннадій Мороз Київ, 25 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Допоки гранди українського футболу тішать своїх уболівальників багатомільйонними придбаннями, клуби з глибинки продовжують потерпати.

Проблеми з безгрошів’ям серед футбольних клубів нижчих ліг за великим рахунком уже нікого не дивують. Той-таки «Спартак» з Івано-Франківська на межі фінансової прірви опинився зовсім не вперше. Навіть за часів виступів у Першій лізі. Тож нинішня відмова від участі в Чемпіонаті України серед команд Другої ліги видається логічним підсумком безрадісного з фінансової точки зору існування доволі популярного на Івано-франківщині колективу.

Між тим неабиякі проблеми з фінансуванням нині переживає вже команда з елітного дивізіону – криворізький «Кривбас». За останньою інформацією, і до того вельми непроста ситуація у криворіжців загострилася настільки, що нині мова йде вже про припинення існування клубу, який свого часу двічі виборював бронзові медалі Чемпіонату України. Зі слів наставника «Кривбасу» Олега Тарана, увесь колектив перебуває в пригніченому стані. Головним чином через відсутність будь-якої надії на покращення фінансової ситуації. Зауважу лише, що й спортивні результати команди не викликають захоплення. Оскільки в новому Чемпіонаті «Кривбас» стартував з двох поразок.

Рівно за тиждень донецький «Шахтар» стартуватиме у новому розіграші Ліги чемпіонів

На противагу «Кривбасові», найбільш фінансово стабільні клуби України вже готуються до європейських випробувань. Так, «Дніпро» і харківський «Металіст» уже незабаром підкорюватимуть Кубок УЄФА.

У відборі до Ліги чемпіонів традиційно стартують «Динамо» й «Шахтар». І перший суперник донеччан визначиться вже сьогодні, після повторного поєдинку за участю добре знайомого обом українським грандам вірменського «Пюніка» та ірландського клубу «Деррі Сіті». Перший матч цих клубів на Британських островах закінчився нульовою нічиєю.З кращим у протиборстві цих двох, доволі посередніх за європейськими мірками, команд «Шахтареві» стартувати в цьогорічній Лізі чемпіонів вже рівно за тиждень.
XS
SM
MD
LG