Доступність посилання

ТОП новини

Південна Корея хоче притягти афганський рух «Талібан» до відповідальності за вбивство південнокорейського заручника


Про це повідомив головний радник Президента Південної Кореї з питань безпеки, який сьогодні поїхав до Афганістану для розробки плану звільнення решти 22 заручників.

Про це повідомив головний радник Президента Південної Кореї з питань безпеки, який сьогодні поїхав до Афганістану для розробки плану звільнення решти 22 заручників.

За повідомленнями, вони працювали добровольцями в одній із лікарень.

Раніше повідомляли, що викрадені – місіонери-євангелісти, які прибули до Афганістану проповідувати християнство.

Учора афганська поліція знайшла тіло вбитого заручника – одного з 23 громадян Південної Кореї, яких минулого тижня захопили у провінції Газні.

Про страту громадянина Південної Кореї повідомила напередодні особа, котра назвалася речником руху «Талібан», який захопив південнокорейців минулого тижня.

Речник талібів заявив, що заручника стратили, бо афганська влада не виконала їхніх вимог звільнити вісьмох ув’язнених повстанців.

Він застеріг, що в четвер стратять і дальших заручників, якщо в’язнів не почнуть випускати вже в середу.

18 жінок і 5 чоловіків із Південної Кореї викрали в провінції Кандагар на півдні Афганістану, коли вони поверталися до Кабула.

Раніше південнокорейська влада назвала вбивство полоненого жорстокістю, яку не можна пробачити, але відмовилась від силового варіанту рятувальної операції.

Афганські та міжнародні сили безпеки оточили місце перебування заручників ще в неділю, але начальник поліції провінції Газні підтвердив, що військові наразі не застосовуватимуть силу.

«„Талібан“ не має однієї чіткої вимоги. У них кілька вимог, що суперечать одна іншій. Ми ведемо переговори з повстанцями. Ми хочемо отримати від талібів одну чітку вимогу. Потім центральна влада ухвалить рішення щодо подальших дій», – сказав правоохоронець.

Таліби вимагають, серед іншого, звільнити кількох повстанців із в’язниць Афганістану в обмін на життя заручників.

Матеріал до теми:

• Один із південно - корейських заручників убитий талібами у Афганістані
XS
SM
MD
LG