Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав недійсною заборону на польоти для «Українсько- Середземноморських авіаліній», Державіаадміністрація оскаржить це рішення


Господарський суд Києва ухвалив рішення, яким заборонив Державіаадміністрації скасовувати ліцензію на польоти цієї авіакомпанії.

Господарський суд Києва ухвалив рішення, яким заборонив Державіаадміністрації скасовувати ліцензію на польоти цієї авіакомпанії, повідомив заступник міністра транспорту, голова Державіаадміністрації Анатолій Колесник.

Державіаадміністрація оскаржуватиме це рішення суду, заявив він.

«Державіаадміністрація проводила позапланову інспекцію авіакомпанії „Українсько-Середземноморські авіалінії“. Комісія виявила низку грубих порушень із питань організації льотної роботи, багаторазові випадки перевищення норм робочого часу та скорочення часу відпочинку пілотів. Фізична втома членів екіпажу вже призводила до серйозних наслідків», – наголосив урядовець.

За словами Колесника, також технічний стан літаків компанії не відповідає міжнародним і українським стандартам безпеки.

Літак цієї авіакомпанії з 62 іспанськими військовослужбовцями, які поверталися додому з Афганістану, і ще 13 людьми на борту розбився в травні 2003 року на території Туреччини. Усі 75 осіб загинули.

На початку липня цього року з літаком цієї ж компанії сталася нештатна ситуація з вимкненням двигуна, коли в ньому повертався з візиту до сербського Косова міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк. Цього разу літак успішно приземлився.

«Українсько-Середземноморські авіалінії», відомі також як UM Air, здійснюють чартерні й регулярні авіарейси з червня 2000 року.

Географія польотів компанії включає рейси в Ліван, Іран, Грузію, Азербайджан, Росію, Білорусь, Єгипет, Туреччину, Німеччину, Казахстан, Узбекистан, Сирію і Йорданію. Крім цього, компанія здійснює рейси на внутрішніх маршрутах із Києва в Ужгород, Чернівці, Сімферополь, Харків і Одесу.
XS
SM
MD
LG