Доступність посилання

ТОП новини

Афганські таліби продовжили термін для переговорів про звільнення 22 південнокорейських заручників, в однієї з заручниць узяли інтерв’ю


Тепер, за повідомленням афганської влади, цей термін збігає в п’ятницю опівдні за місцевим часом (10:30 ранку за Києвом). Американська компанія «Сі-Бі-Ес Ньюз» інформує, що жінка благає про допомогу й каже, що здоров’я всіх заручників у поганому стані.

Тепер, за повідомленням афганської влади, цей термін збігає в п’ятницю опівдні за місцевим часом (10:30 ранку за Києвом).

Голова афганської владної делегації на переговорах із талібами про заручників заявив, що робить усе можливе задля їхнього визволення.

Американські й британські засоби інформації повідомляють, що взяли інтерв’ю з однією з заручниць.

Американська компанія «Сі-Бі-Ес Ньюз» інформує, що жінка благає про допомогу й каже, що здоров’я всіх заручників у поганому стані.

За повідомленням, американці домовилися про телефонне інтерв’ю з командувачем талібів.

Британська компанія «Бі-Бі-Сі» повідомляє, що теж має схоже інтерв’ю з заручницею.

Раніше в четвер чільний радник Президента Південної Кореї з питань безпеки заявив, що талібів «притягнуть до відповідальності» за страту одного з заручників.

Радник сам вирушив до Афганістану для консультацій із афганськими урядовцями про цю кризу.

Розстріляне тіло громадянина Південної Кореї, одного з заручників, знайшли в середу на шосе з Кабула неподалік місця, де 19 липня викрали групу південних корейців – християнських гуманітарних працівників.

Афганські й коаліційні війська тримають в оточенні місцевість, де перебувають заручники й їхні викрадачі, від неділі, але від штурму наразі відмовилися.

Начальник поліції провінції Газні підтвердив, що військові тим часом не застосовуватимуть силу.

«„Талібан“ не має однієї чіткої вимоги. У них кілька вимог, що суперечать одна іншій. Ми ведемо переговори з повстанцями. Ми хочемо отримати від талібів одну чітку вимогу. Потім центральна влада ухвалить рішення щодо подальших дій», – сказав правоохоронець.

Таліби вимагають, серед іншого, звільнити кількох повстанців із в’язниць Афганістану в обмін на життя заручників.

Їхні представники висловлювали й інші вимоги. Від Південної Кореї вони вимагали відкликати з Афганістану своїх технічних працівників.

Речник талібів заявив напередодні, що одного заручника стратили, бо афганська влада не виконала їхніх вимог звільнити вісьмох ув’язнених повстанців.

Він застерігав, що можуть стратити і дальших заручників, якщо в’язнів не почнуть випускати.

18 жінок і 5 чоловіків із Південної Кореї викрали в провінції Кандагар на півдні Афганістану, коли вони поверталися до Кабула.
XS
SM
MD
LG