Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи отримали компенсацію постраждалі від Скнилівської трагедії? Коли іноземні банки знижують кредити для українців? Чому на кордонах вводиться обов’язковий облік громадян України?


Ірина Біла Київ, 26 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Минуло п’ять років від дня Скнилівської трагедії, але не всі постраждалі отримали компенсації і не всіх винуватих покарано. Як пише «Газета 24», потерпілі й дотепер не дочекалися компенсацій. Більше того, перед ними навіть не вибачилися. Стаття називається «П’ять років зі Скниловим».

Прихід іноземних банків в Україну так і не приніс клієнтам очікуваного зниження ставок з кредитів. Як пише в цьому ж числі «Газета 24», західні банки здешевлюють кредити для українців лише через відсутність попиту. Про це стверджується в статті «Жадібність іноземця».

Банкова закликає всіх причетних до виборів забути про відпустки і готуватися до 30 вересня. Як пише газета «Україна молода», політична ситуація в Україні така непередбачувана, що можна чекати всього. Навіть появи іще одного указу Президента про призначення дострокових виборів на 30 вересня. Принаймні представник глави держави в ЦВК і Конституційному Суді Марина Ставнійчук припускає і такий розвиток подій. Докладніше з її думками можна ознайомитися в статті «Відпочили — і гайда працювати на вибори!».

З 1 серпня на кордонах України вводиться обов’язковий тимчасовий облік українців, котрі їдуть за кордон, повідомляє газета «Факти». Нововведення пов’язане з майбутніми виборами і після них буде відмінене.

Кількість будівельників в Україні від 1991 року зменшилася вчетверо. Більшість з них працюють за кордоном. Зважаючи на те, що незабаром будуватиметься більше соціального житла, а головне – на необхідність приготувань до 2012 року, уряд вирішив заохотити робітників повернутися в Україну, надбавивши їм 30% зарплати. Про те, чи заохотить це будівельників до повернення, розмірковує газета «Сегодня».

У шахтарському краї реалізується програма відтворення осетрових запасів Азовського моря. Про те, як вдається єдиному в Україні підприємству вирощувати мальків російського осетра, розповідає газета «Голос України» у статті «Бережіть рибу від... стресу».
XS
SM
MD
LG