Доступність посилання

ТОП новини

Донецький «Шахтар» вимагає в бразильця Матузалема 25 мільйонів євро за достроковий розрив контракту


Геннадій Мороз Київ, 27 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—25 мільйонів євро повинні сплатити «Шахтареві» Франселіно Матузелем вкупі з іспанською Сарагосою. Відповідну претензію донецький футбольний клуб озвучив напередодні в офіційній скарзі на адресу Міжнародної Федерації Футболу.

Згідно з офіційним контрактом, бразильський півзахисник Франселіно Матузалем мав виступати за «Шахтар» ще два роки. Однак короткого літнього міжсезоння вистачило лідерові й капітану донецького клубу, щоб в односторонньому порядку розірвати чинну угоду. На підтвердження свого небажання повертатися в Донецьк провідний гравець віце-чемпіонів України підписав новий контракт з іспанською «Сарагосою».

Численні звернення «Шахтаря» до самого футболіста, а також до керівництва іспанського клубу, з пропозицією владнати справу полюбовно успіхів не мали. Матузалема було представлено як гравця команди. А сам бразилець разом з іншими футболістами «Сарагоси» активно готується до нового сезону. Усе це змусило футбольний клуб «Шахтар» шукати правди у найвищій футбольній інстанції світу. Окрім компенсації в розмірі 25 мільйонів євро український клуб просить ФІФА покарати «Сарагосу». Адже саме іспанський клуб на думку донеччан ініціював втечу Матузалема з тренувального табору «Шахтаря» і таким чином порушив правила «Про статус і трансфер гравців».

Олег Маскаєв і Семюель Пітер погодили всі деталі чемпіонського бою WBC

Олег Маскаєв та Семюель Пітер таки домовилися про матч за чемпіонський титул WBC. Усі розбіжності в поглядах на розміри гонорару подолані і у четвер росіянин з нігерійцем поставили свої підписи під офіційним контрактом на бій. Зустріч двох важковаговиків відбудеться 6 жовтня в славнозвісному Медісон Cквер Гардені в Нью-Йорку.

До останнього часу Олег Маскаєв категорично відмовлявся боксувати проти Сема Пітера. Оскільки промоутер останнього, одіозний Дон Кінг, пропонував чинному чемпіонові неприйнятні фінансові умови. Слід зазначити, що саме в бою з переможцем пари Маскаєв-Пітер планує повернути чемпіонський пояс найпочеснішої боксерської організації світу Віталій Кличко. Щоправда, перед тим українець боксуватиме із американцем Джамілем Маклайном.
XS
SM
MD
LG