Доступність посилання

ТОП новини

Україна зменшуватиме чисельність свого миротворчого контингенту в гарячих точках


Зокрема, як повідомив тимчасовий виконувач обов’язків міністра оборони Леонід Поляков, кількість військовослужбовців, які виконують миротворчу місію в Іраку, поступово зменшиться до півсотні осіб. У лютому цього року Міноборони повідомляло про наявність в Іраку 40 українських військовослужбовців.

Зокрема, як повідомив тимчасовий виконувач обов’язків міністра оборони Леонід Поляков, кількість військовослужбовців, які виконують миротворчу місію в Іраку, поступово зменшиться до півсотні осіб.

В основному вони допомагатимуть місцевим органам влади у врегулюванні ситуації.

В Афганістані ж, де наразі перебуває 1 військовий, їхня кількість може зрости до 10.

Україна вивела весь свій бойовий військовий контингент із Іраку до кінця 2005 року. Тоді повідомляли, що в Іраку залишаться близько 50 офіцерів армії, прикордонних військ і Міністерства внутрішніх справ для штабної роботи і навчання іракських фахівців.

Улітку 2006 року повідомляли про перебування в Іраку 43 військовослужбовців зі складу Збройних Сил України, двоє з яких були поранені вибухом міни в липні того року

На 1 січня 2007 року, за даними Міністерства оборони України, в Іраку «виконували завдання» 38 офіцерів і прапорщиків Збройних Сил.

У лютому цього року Міноборони повідомляло про наявність в Іраку 40 українських військовослужбовців.
XS
SM
MD
LG