Доступність посилання

ТОП новини

Служба безпеки України, ФБР США і поліція Нью-Йорка ліквідували транснаціональне угруповання, що займалося підробкою документів


Злочинне угруповання, яке підробляло документи і незаконно переправляло через кордон України людей, ліквідували у липні.

Злочинне угруповання, яке підробляло документи і незаконно переправляло через кордон України людей, ліквідували у липні.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник начальника головного Управління «К» СБУ Євген Скулиш.

За його словами, діяльність цього угруповання мала систематичний характер.

Нелегалів направляли до Західної Європи, а також у країни Північної Америки.

Мігрантами, яких переправляли повітряним шляхом через міжнародний аеропорт, були, здебільшого, громадяни України, Узбекистану, Молдови та Росії.

Євген Скулиш також наголосив, що завдяки спільним із ФБР і Нью-Йоркської поліції діям удалося виявити й ліквідувати підпільну лабораторію з виготовлення підроблених документів, якими забезпечували нелегалів. Ця лабораторія знаходилася у Києві.

У перебігу операції оперативники спецслужб виявили й вилучили велику кількість кліше печаток дипломатичних і консульських установ, фінансових установ, навчальних та інших закладів.

За словами представника СБУ Євгена Скулиша, за переправляння одного мігранта з України до США підозрювані отримували від 12 до 16 тис. доларів.

24 липня СБУ порушило кримінальну справу проти організаторів цієї незаконної структури за статтею 332 (незаконне переправляння людей через державний кордон України) і за статтею 358 (підробка документів, печаток, штампів і бланків, їхній збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.
XS
SM
MD
LG