Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чому Олександр Мороз скликає позачергову сесію? Чи підуть у єдиному списку соціалісти з «регіоналами»? Які особливості цьогорічної політичної реклами?


Ірина Біла Київ, 31 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Що його робити, коли нема роботи? Як зазначає газета «Україна молода», для Олександра Мороза це питання вирішене: треба ту роботу собі придумати. Поетично-політична душа спікера не витримала випробування очікуванням: проб''ється Соцпартія до парламенту на дострокових виборах чи ні. Голова Верховної Ради V скликання вирішив знову скликати «під купол» своїх «підданих». Але на позачергову сесію не хочуть з’являтися навіть «регіонами». Про це стверджується в статті «Коли в товаришах немає згоди...».

В ексклюзивному інтерв’ю «Газеті 24» Олександр Мороз розповідає докладніше про свою боротьбу з проведенням дострокових виборів, а також стверджує, що попри неодноразові запрошення приєднатися до виборчого списку Партії регіонів, соціалісти йтимуть на вибори окремо. Бо «ідеологія соціалістів суттєво відрізняється від ідеології «регіоналів».

Користувачі сучасних інформаційних технологій створюють нові соціальні інститути з величезним впливом на суспільство і власними правилами. Докладніше про любителів поблукати світовим павутинням – у статті «Українці, що живуть у Мережі», яку також друкує «Газета 24».

Про версії можливого отруєння винуватця «касетного скандалу» Миколи Мельниченка розповідає газета «Факти». Зокрема, американські лікарі переконані, що проблеми зі здоров’ям колишнього охоронця Кучми з’явилися через «зовнішнє втручання» в його організм. Заголовок статті «Микола Мельниченко несподівано потрапив у лікарню з інсультом».

Мало не щохвилини на читачів, слухачів і телеглядачів обрушується лавина обіцянок з передвиборчих «роликів». Здавалося б, це звичайна практика в усьому світі. Проте є в ній і цьогорічні національні особливості. За спостереженнями дописувачки газети «Голос України», скидається на те, ніби лідери, усі, як один, узяли курс на політику «твердої руки». З''ясовується, що «коли Україні і бракує чого, то нових сталінів, тож лідери партій навперебій переконують українців, що готові до такої ролі»... Докладніше – в статті «Не болить голова у ...».
XS
SM
MD
LG