Доступність посилання

ТОП новини

Мороз з Януковичем узгодили необхідність проведення наступного тижня позачергової сесії Верховної Ради V скликання


Про це повідомила прес-служба Верховної Ради. Зустріч прем’єр-міністра та голови Верховної Ради V скликання відбулася у понеділок. Заплановане на сьогодні проведення позачергової сесії Верховної Ради V скликання не відбудеться. Член Партії регіонів Тарас Чорновіл в інтерв’ю Радіо Свобода прокоментував ситуацію: «Фактично нас поставили перед фактом…І тому в даному випадку ми вважали, що це буде пусте проведення цієї сесії». Представники опозиції вважають заклики Мороза до скликання позачергової сесії – незаконними. Президент Віктор Ющенко неодноразово заявляв, що вважає нинішній склад Верховної Ради нелигітимним.


Про це повідомила прес-служба Верховної Ради.

Зустріч прем’єр-міністра Віктора Янковича та голови Верховної Ради V скликання відбулася у понеділок. Олександер Мороз видав також розпорядження, згідно з яким позачергова сесія Верховної Ради V скликання перенесена на 7-10 серпня.

Заплановане на сьогодні проведення позачергової сесії Верховної Ради V скликання не відбудеться.

Член Партії регіонів Михайло Чечетов повідомив, що у понеділок лiдери фракцiй парламентської коаліції домовилися – не проводити позачергової сесії парламенту, яку на 31 липня скликав Олександр Мороз.

Водночас, Михайло Чечетов наголосив, що в разі потреби розгляду життєво необхідних для країни питань позачергова сесія відбудеться в інший час.

Заплановане Олександром Морозом позачергове засідання парламенту не було узгоджене зі всіма членами коаліції, саме тому Партія регіонів і відмовилася в ньому брати участь. Так в інтерв’ю Радіо Свобода прокоментував ситуацію регіонал Тарас Чорновіл: «Фактично нас поставили перед фактом. Але ми були готові в ньому взяти участь, якби воно було б реально підготоване. Ми побачили порядок денний, в якому з двох основних центральних питань немає підготованих документів…І тому в даному випадку ми вважали, що це буде пусте проведення цієї сесії».

Фракція Соціалістичної партії у Верховні Раді заявила, що відмова частини депутатів фракції Партії регіонів брати участь в роботі позачергової сесії призведе до розвалу парламентської коаліції.

Представники опозиції вважають заклики Мороза до скликання позачергової сесії – незаконними.

Президент Віктор Ющенко неодноразово заявляв, що вважає нинішній склад Верховної Ради нелигітимним.

У червні глава держави видав указ про розпуск парламенту на підставі складання повноважень депутатами фракцій БЮТ та «Нашої України».

Дострокові вибори до Верховної Ради мають відбутися 30 вересня.

Матеріали до теми:

• Регіонали «кинули» Мороза? • Позачергова сесія: бути, чи не бути? • Партія регіонів не планує брати участі у позачерговій сесії Верховної Ради, яку скликає спікер Олександр Мороз
XS
SM
MD
LG