Доступність посилання

ТОП новини

"ХМІЛЬНИЙ ЗМІЙ". Скільки пива ви п’єте, якою є ваша норма?


ГЛАС НАРОДУ: /images/photo/question_50.jpg Скільки пива Ви п''єте, якою є Ваша норма? /images/photo/SL_31.07.2007_n1.jpg Володимир, музикант: - Залежить від настрою. Раз в 2-3 дні. /images/photo/SL_31.07.2007_n2.jpg Світлана, менеджер по автозапчастинам: - Раз на тиждень! Не більше. /images/photo/SL_31.07.2007_n3.jpg Василь Олександрович, викладач: - Кожен день. Як мінімум - 1 бокал. Іду після роботи і просто так п''ю. /images/photo/SL_31.07.2007_n4.jpg Оксана, еколог: - Раз на місяць - хіба що за компанію. Марічка Набока, Сашко Лащенко /images/photo/Alcohol_Pivo_boy_2_220.jpg В Україні пиво особливо популярне серед молоді та підлітків (RadioSvoboda.Ua) За дослідженням компанії ТNS Юкрейн протягом останнього десятиліття число шанувальників пива зросло із шістдесяти відсотків до сімдесяти. Тобто - понад дві третини українців не можуть обійтися без цього напою. Чому ж п’ють пиво? Яка саме від нього небезпека для здоров’я?

Пивний алкоголізм

За твердженням наркологів, в Україні - спалах пивного алкоголізму. Адже ще десять років тому пивні алкоголіки становили один відсоток усіх людей із залежністю від різних видів спиртного. Зараз уже кожен десятий алкоголік – пивний. Причому пінний напій вживають не лише люди із малим достатком. Серед його поціновувачів чимало заможних.

Пиво особливо популярне серед молоді та підлітків, стверджує Сергій Перхарський – представник Центру реабілітації наркоманів і алкоголіків. Він пояснює це засиллям реклами пива у мас-медіа та модою на такий напій. При цьому Сергій Перхарський зазначає: стати пивним алкоголіком можна дуже просто, швидко і непомітно. Людина не вважає себе залежною від слабких напоїв. Але пивний алкоголізм має такі самі стадії, як і звичайний – ситуативну і стадію запоїв та похмілля.

Тверезий розрахунок

Українські пивовари з року в рік збільшують випуск пінного напою. За шість місяців нинішнього року вони виробили сто п’ятдесят мільйонів декалітрів пива. Якщо перевести всі ці декалітри на півлітрові пляшки, то виходить, що за рік в Україні випустять: три мільярди пляшок. Якщо поділити на все населення – у середньому по шістдесят півлітровок на кожного українця, включаючи немовлят.

Галузь розвивається і далі, повідомила Галина Корінькова, керівниця асоціації "Укрпиво". Щорічно вона дає приріст від 12 до 18 відсотків, і зростання потужностей виробництва продовжується.

Пиво зранку?

Купити пиво в Україні зараз можуть усі та всюди. Здається, жодних обмежень немає. Це побачила сьогодні кореспондентка Радіо Свобода Марічка Набока, поспілкувавшись із продавцями та покупцями біля кіосків із продажу пива в різних місцях Києва.

СЛУХАТИ:



На людину, яка не п’є пиво, дивляться, як на “білу ворону”. Жартами її часто намагаються примусити випити. Це вплив реклами? Менталітет?

“Підкорюємо вершини... ”

Лише на зовнішню рекламу в Україні пивні компанії витратили 1 мільйон 650 тисяч доларів. А в 2006 році - вже 2 мільйони 650 тисяч...
(RadioSvoboda.Ua)
Підтягнуті красені з пляшкою в руці, поряд – дівчата із зовнішністю фотомоделей. І все це на тлі чарівної природи. Це один із сюжетів, які полюбляють використовувати рекламісти пива. Також в рекламі використовують підліткових кумирів, таких як Святослав Вакарчук. Тож вплив на глядачів, а особливо молодь, здійснюється дуже грамотно. Загалом хмільний напій – один із головних “персонажів” на телебаченні, констатує маркетолог Леся Баланчук:

“Не повинен успіх асоціюватися з алкогольними напоями. Але, оскільки ці кампанії дуже добре продумані, то у них просто стовідсоткове попадання в ціль.”

За даними дослідницької компанії Ukrainian Media Monitor (UMM) в 2005 році лише на зовнішню рекламу в Україні пивні компанії витратили 1 мільйон 650 тисяч доларів. А в 2006 році - вже 2 мільйони 650 тисяч.

Тим часом, європейська група "EPIC" дослідила, що пиво не лікує від хвороб, як вважають деякі учені, а навпаки, провокує їхню появу. Зокрема, поєднання пива і сигарет збільшує ризик хвороби на рак.

Аудіозапис програми. Перша частина:

Аудіозапис програми. Друга частина:
XS
SM
MD
LG