Доступність посилання

ТОП новини

Таліби вбили другого південнокорейського заручника. Живими залишаються лише 18 жінок та троє чоловіків


Василь Зілгалов Прага, 1 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Поліція Афганістану у вівторок знайшла тіло другого південнокорейського заручника з числа 23-х, захоплених "Талібаном". 19 липня на шосе з Кандагару до Кабула в області Газні. Заручники, які допомагали хворим у місцевому госпіталі, були захоплені талібами з метою обміну на їхніх людей в урядових в’язницях. Нині таліби погрожують далі вбивати інших заручників, якщо не будуть звільнені їхні люди.

Загиблий південнокорейський волонтер Шім Санг-мін перед його від''їздом до Афганістану, 13 липня 2007 р.
(epa)
Другий забитий талібами південний кореєць був фахівцем з інформаційних технологій і допомагав бідним. Першим афганські партизани вбили 42-річного керівника цієї місіонерської християнської групи. Ситуація з цією групою заручників турбує світову спільноту через зрослу небезпеку для всієї системи гуманітарної допомоги в Афганістані.

Хто працює в Афганістані, той потребує охорони

Джеймі Терзі, яка є одним із керівників міжнародного сприяння в Афганістані, каже Радіо Свобода: «Те, що сталося з цієї специфічною групою, є винятком у порівнянні з іншими, що є представниками міжнародних неурядових організацій, котрі працюють в Афганістані. Для організацій з міжнародної допомоги тут подорож такої великої групи є явищем надзвичайним».

А представник регіонального керівництва Агенції з координації міжнародної допомоги Афганістану Мохамад Хашмі Маяр каже, що всі, хто працює в Афганістані, чи афганці чи чужинці, всі потребують охорони. «Допомога іноземців дуже важлива. Ми потребуємо їхніх знань і досвіду; вони мають відповідні ресурси і прибувають сюди, щоб надати тут необхідну допомогу. Вони потребують спокою і атмосфери безпеки»,— каже Маяр.

Ще один новий термін

Таліби ж встановили новий термін виконання їхніх вимог щодо звільнення соратників. Вони погрожують вбивати інших південнокорейських заручників, якщо влада в Кабулі не випустить до полудня в середу групи ув’язнених бойовиків. Нагадаємо, щ з 21 особи заручників 18 – це жінки. Тим часом президент Афганістану Хамід Карзай закликав уряд не йти на поступки талібам, бо це , на його думку , лише підштовхне бойовиків до нових захоплень заручників. Південна Корея заявила, що розраховує лише на гнучкість влади в Кабулі і не має якихось засобів впливу на ситуацію, яка склалася з її громадянами.

Матеріали до теми:

• Світова спільнота поступово виграє війну з тероризмом • Південна Корея та Афганістан продовжують зусилля щодо звільнення 22-х південно-корейських заручників • Один із південно - корейських заручників убитий талібами у Афганістані
XS
SM
MD
LG