Доступність посилання

ТОП новини

У Криму курортний бум


Володимир Притула Симферополь, 1 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму справжній курортний бум. У порівнянні з минулим сезоном кількість курортників на півострові, за даними Міністерства курортів і туризму Криму, значно зросла. Урядовці називають цифру – 13%.

Справді, гостей дуже багато. Пляжі переповнені, вільних місць у санаторіях і пансіонатах практично немає. Коефіцієнт заповнюваності оздоровниць досягнув 92%. А загалом зараз в автономії працює 657 рекреаційно-курортних установ. За офіційними даними, організовано в здравницях відпочили 520 тис. осіб., що більш як на 8% вище, ніж за аналогічний період минулого року. Ціна у приватному секторі у Великій Ялті у порівнянні з минулим роком зросла у півтора рази, як і попит на помешкання. Правда, зараз курортники готові платити більше, але хочуть більше комфорту. Станом на 20 липня кількість тих, хто відпочили в Криму за розрахунками за методикою Національної академії природоохоронного і курортного будівництва, склала майже два з половиною мільйони осіб.

Хто саме відпочиває у Криму?

Серед туристів уже кілька років поспіль переважають громадяни України. Вони складають більше половини усіх, хто відпочиває на півострові. Правда, цього року великий приріст російських туристів – майже 65%. Утричі більше туристів із Великобританії – майже 2 тисячі. Багато білорусів, балтійців, поляків, німців. Кількість західних туристів у Криму щороку зростає. Водночас урядовці б’ють тривогу – місцева влада не справляється з таким напливом курортників, населені пункти не прибираються, слабкий контроль за санітарією...
XS
SM
MD
LG