Доступність посилання

ТОП новини

В Україні офіційно розпочалася виборча кампанія


Дату початку виборів, 2 серпня, визначив своїм новим указом про дострокові вибори Президент Віктор Ющенко. Цим указом від 31 липня голова держави вніс зміни в попередній свій указ про дострокові вибори. Тепер він має назву «Про призначення позачергових виборів до Верховної Ради України у зв’язку з неповноважністю Верховної Ради України та достроковим припиненням її повноважень». Підставою для дострокових виборів у новій редакції указу названо «неповноважність Верховної Ради України та неможливість її відновлення, що спричинило дострокове припинення повноважень Верховної Ради України». Дата дострокових виборів Верховної Ради України залишається незмінною – 30 вересня.


Дату початку виборів, 2 серпня, визначив своїм новим указом про дострокові вибори Президент Віктор Ющенко.

Цим указом від 31 липня голова держави вніс зміни в попередній свій указ про дострокові вибори.

Тепер він має назву «Про призначення позачергових виборів до Верховної Ради України у зв’язку з неповноважністю Верховної Ради України та достроковим припиненням її повноважень».

Підставою для дострокових виборів у новій редакції указу названо «неповноважність Верховної Ради України та неможливість її відновлення, що спричинило дострокове припинення повноважень Верховної Ради України».

Дата дострокових виборів Верховної Ради України залишається незмінною – 30 вересня.

Як повідомила представник Президента в Конституційному суді та ЦВК Марина Ставнійчук, нинішній указ має «формально-правовий, технічний характер».

У своїй заяві напередодні офіційного початку виборчої кампанії вчора ввечері Президент закликав учасників дострокових виборів до чесного політичного змагання і застеріг від «роздмухування політичних істерик» навколо таких питань, як зовнішньополітичний вибір, національна безпека та гуманітарна політика.

Голова держави також прямо застеріг від «будь-яких дій, які можуть негативно вплинути на стан громадянських свобод в Україні, на загальну ситуацію в державі, на ефективне функціонування виборчих комісій та органів влади».

За нещодавніми змінами до виборчого закону голосування визнається чинним, якщо в ньому візьме участь понад половина виборців.
XS
SM
MD
LG