Доступність посилання

ТОП новини

Тендерів більше не буде? І тепла взимку?


Олена Солодовнікова Харків, 2 серпня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) - На Харківщині заборонили проведення тендерних операцій. Усі процедури з держзакупівель товарів та послуг зупинила «Європейська консалтингова агенція». Це приватна дочірня компанія Тендерної палати України. Голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков стверджує, що замороження тендерів негативно вплине на підготовку до опалювального сезону в області. У скрутній ситуації може опинитися і Харків, додає мер міста Михайло Добкін.

«Європейська консалтингова агенція» — це приватна компанія, яка забезпечує процедуру усіх державних закупівель в Україні. Вона ж є уповноваженою компанією Тендерної палати України, запевняє голова харківської облдержадміністрації Арсен Аваков. Про те, що приватна компанія зупинила всі усі тендерні операції в Харківській області, він дізнався ввечері у вівторок.

Офіційна версія зупинки від самої агенції – проведення Тендерною палатою аудиту із закупівель на Харківщині. Однак Арсен Аваков вважає, що причина в іншому. На його думку, це пов’язано з тим, що нещодавно з’явились заяви про порушення тендерних процедур у Харкові.

Покарання непокірної області?

Наприкінці липня, віце-президент тендерної палати Микола Товстановський заявив, що харківський виконком та комунальні підприємства міста порушили тендерні процедури більше ніж на 300 мільйонів гривень. Є й інша причина, припускає Арсен Аваков, а саме — «провчити непокірну область, яка не хоче танцювати за правилами злочинної схеми, яка існує в Тендерній палаті. Ми її відкрито критикували і не вважаємо за потрібне послуговуватися правилами «відкатів» та специфічних процедур, які є нормою для цієї контори»,— констатує Аваков.

Через зупинку тендера без тепла може залишитися місто Первомайське, вважає обласна влада. Там можуть не встигнути побудувати котельні, каже заступник керівника Харківщини Володимир Бабаєв.

Міський голова Михайло Добкін вважає, що через тендер замерзнути взимку можуть і харків’яни. На його думку, Тендерна палата паралізує усі роботи щодо підготовки міста до опалювального сезону. «До 15 жовтня всі види робіт повинні бути закінчені. З тими вимогами, з якими Тендерна палата виходить до місцевого самоврядування, роботи можна завершити лише першого грудня»,— каже мер.

На який час «Європейська консалтингова агенція» зупинила тендерні операції, керівники Харківщини не знають. Арсен Аваков зустрівся з цього приводу з віце-прем’єром Володимир Рибаком, а заступник голови облдержадміністрації провів перемови з керівництвом Тендерної палати. Арсен Аваков сказав Радіо Свобода, що має впевненість з приводу того, що рішення про зупинку тендерних процедур скасують.
XS
SM
MD
LG