Доступність посилання

ТОП новини

Анатолій Кінах: Україна може закінчити всі необхідні для вступу до СОТ переговори за 2 місяці


За словами міністра економіки, двосторонній протокол із Киргизстаном про доступ на ринки товарів і послуг мають підписати вже до жовтня. Із цього приводу є консенсус із киргизькою стороною, сказав він. Зараз проект меморандуму розглядає киргизький уряд. «Маємо надію, що найближчими днями ми матимемо вже їхні пропозиції, щоб вийти на підписання, а через це і завершення переговорів щодо підписання двостороннього протоколу Україна – Киргизстан», – сказав Кінах. Україна розраховує вступити до СОТ до кінця 2007 року.


За словами міністра економіки, двосторонній протокол із Киргизстаном про доступ на ринки товарів і послуг мають підписати вже до жовтня.

Як повідомив Кінах, у проекті меморандуму, який у п’ятницю надіслали урядові Киргизстану, Україна пропонує чітко зафіксувати, що заборгованість Києва перед Бішкеком має характер корпоративної заборгованості.

За його словами, з цього приводу є консенсус із киргизькою стороною.

Зараз проект меморандуму розглядає киргизький уряд, сказав український міністр: «Маємо надію, що найближчими днями ми матимемо вже їхні пропозиції, щоб вийти на підписання, а через це і завершення переговорів щодо підписання двостороннього протоколу Україна – Киргизстан».

Останнє наразі коло переговорів України з Робочою групою щодо її вступу до Світової організації торгівлі відбулося наприкінці липня в Женеві.

Україна розраховує вступити до СОТ до кінця 2007 року.
XS
SM
MD
LG