Доступність посилання

ТОП новини

У Києві в неділю відбувся міжпартійний з’їзд політичних партій виборчого Блоку Юлії Тимошенко


З’їзд затвердив список кандидатів у народні депутати на дострокових виборах до Верховної Ради. Як наголосила лідерка БЮТ Юлія Тимошенко, до прохідної частини списку увійшли, зокрема, 103 народні депутати V скликання. За її словами, це люди, які «витримали тиск і залишилися надійними членами команди Всього у списку представлено 450 кандидатів: 350 – від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», 50 – Української соціал-демократичної партії і 50 – партії «Реформи і порядок». Міжпартійний з’їзд БЮТ також затвердив передвиборчу програму «Український прорив: до справедливої і конкурентоспроможної країни».


З’їзд затвердив список кандидатів у народні депутати на дострокових виборах до Верховної Ради. Список очолила Юлія Тимошенко. Під другим номером у списку Олександр Турчинов, третій – Микола Томенко, четвертий – Йосип Вінський, п’ятий – Андрій Шевченко, шостий – Віктор Пинзеник, сьомий – Григорій Омельченко, восьмий – Віталій Курило, дев’ятий – Микола Петрук, десятий – Євген Корнійчук.

Як наголосила лідерка БЮТ, до прохідної частини списку також увійшли 103 народні депутати V скликання. За її словами, це люди, які «витримали тиск і залишилися надійними членами команди».

Всього у списку представлено 450 кандидатів: 350 – від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», 50 – Української соціал-демократичної партії і 50 – партії «Реформи і порядок».

З’їзд уповноважив політраду блоку виключати зі списку кандидатів, які неефективно здійснюють свої повноваження.

******** Міжпартійний з’їзд БЮТ також затвердив передвиборчу програму «Український прорив: до справедливої і конкурентоспроможної країни».

За словами одного із заступників лідера БЮТ Олександра Турчинова, програма ухвалена за основу для того, щоб згодом її доопрацювати. Він також повідомив, що після затвердження програми її скерують до ЦВК.

У своїй доповіді Юлія Тимошенко заявила, що російська мова не повинна мати статус другої державної в Україні. Лідерка БЮР наголосила, що політичні сили і державні чиновники мають припинити спекулювати на цьому питанні.

Тимошенко порадила багатьом державним діячам для початку вивчити хоча б одну державну мову – українську. «Якщо хтось хоче другу державну – російську, то, давайте, вивчіть хоча б українську мову, а потім говоріть про це», – зазначила Юлія Тимошенко.

Вона також запропонувала карати чиновників-хабарників довічним ув’язненням.

«Вищу міру покарання для чиновників, пійманих на хабарництві... аж до довічного ув’язнення», – заявила Тимошенко. За її словами, «якщо чиновник буде знати про незворотність покарання, таким чином можна викорінити корупцію». «Сьогодні в Україні, якщо людина вкраде палку ковбаси – вона злочинець, а якщо декілька мільйонів – герой України», – зазначила лідерка БЮТу.

Переважна більшість делегатів з’їзду були вдягнуті в білі сорочки з символікою блоку. На з''їзді зареєструвалися 263 учасники із 270 делегованих, котрі представляли всі регіони України.

******** 2 серпня політичні партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», Українська соціал-демократична партія та партія «Реформи і порядок» утворили виборчий блок політичних партій на позачергових виборах народних депутатів. Повна назва нового виборчого блоку політичних партій: «Блок Юлії Тимошенко – Виборчий блок політичних партій «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», Українська соціал-демократична партія та партія «Реформи і порядок». Скорочена назва – «Блок Юлії Тимошенко». Рішення про утворення блоку було ухвалене на підставі рішень з’їздів цих партій, що відбулися 2 серпня 2007 року.

Матеріали до теми:

• Віктор Янукович не бачить альтернативи об’єднанню Партії регіонів із «помаранчевими» в новій Верховній Раді • Олександр Мороз: Соціалістична партія зробить усе, щоб дострокові вибори не відбулися, бо через них Україну «втягнуть до НАТО». • Кілька менших партій приєднуються до Партії регіонів, а їхні лідери – до виборчого списку Партії регіонів • В Україні триває виборча кампанія до дострокових виборів Верховної Ради
XS
SM
MD
LG