Доступність посилання

ТОП новини

Виборча кампанія у Криму: політики дарують один одному землю


Володимир Притула Сімферополь, 6 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Про те, що у Криму реально розпочалася виборча кампанія, свідчить ціла низка політичних скандалів. Один із них розпочався після заяви голови кримського парламенту, «регіонала» Анатолія Гриценка про те, що лідери кримського БЮТу незаконно придбали чималий шматок землі на Західному узбережжі Криму. Бютівці із відповіддю не забарилися – вони заявили, що дарують спікеру цю ділянку.

Анатолій Гриценко
Наприкінці минулого тижня голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко заявив, що лідер кримської організації партії «Батьківщина», народний депутат України 5-го скликання Андрій Сенченко та його однопартієць, лідер Блоку Юлії Тимошенко у місцевому парламенті Сергій Веліжанський незаконно придбали 38 гектарів цінної землі – ріллі – у Сакському районі.

Оборудку з підприємством, до якого мають відношення згадані політики-бютівці, начебто, підписав один із заступників глави Сакської районної держадміністрації, який є членом партії «Батьківщина». Втім, останній уже тривалий час перебуває на лікарняному, тож зв’язатися з ним не вдалося.

Бютівці підписали «дарчий документ» і заявили про дорогий мерседес спікера

А от Андрій Сенченко і Сергій Веліжанський, зважаючи на резонанс у кримській пресі, вчинили як політики, які беруть активну участь у виборчій кампанії.

«У зв’язку з цим ми із Сергієм Веліжанським вирішили подарувати Анатолію Гриценку корпоративні права, що належать, за словами того ж Гриценка, нам чи членам наших родин, у підприємствах, яким відведені вказані земільні ділянки», – заявив Андрій Серченко і додав, що, насправді, у них обох немає в Сакському районі ні якихось фірм, ні землі.

Сьогодні ж на прес-конференції він разом із Сергієм Веліжанським підписав «дарчий документ», запакував його у конверт і відправив на адресу кримського спікера, звинувативши останнього у спробах відвернути увагу від скандального придбання ним престижного автомобіля «Мерседес» за більш як мільйон гривень.

Брудні політ-технології і передвиборча риторика?

До Анатолія Гриценка Радіо Свобода не вдалося додзвонитися, але його прес-секретар Алла Горєва з цього приводу заявила, що спікер розцінив заяви «бютівців» як «брудні політ-технології».

Алла Горєва: «Він сказав, що представники БЮТ в Криму на обмані і шантажі намагаються збудувати свою кампанію. Це негарно, непорядно і зайве підкреслює моральні якості тих людей, які проводять такі акції».

Відомий кримський політичний журналіст Ленур Юнусов каже, що земельне питання є однією з найбільш гострих проблем Криму, тож недарма вона активно порушується під час виборчої кампанії.

Ленур Юнусов: «Нинішній скандал не став неочікуваним. У цій ситуації важко розібратися – хто правий: спікер чи кримська організація БЮТ . Але у будь-якому випадку ми зіштовхуємося із передвиборчою риторикою і спробою болісніше вколоти політичного опонента напередодні виборів».
XS
SM
MD
LG