Доступність посилання

ТОП новини

У Росії засудили на довіку колишнього шефа безпеки «ЮКОСа»


Саме з арешту Алексея Пічуґіна 2003 року почалася політично мотивована, як вважають, кампанія Кремля проти компанії «ЮКОС» і її тодішнього власника Міхаїла Ходорковського.

Суд у Москві визнав колишнього керівника відділу внутрішньої економічної безпеки нафтової компанії «ЮКОС» Алексея Пічуґіна винним у скоєнні й підготовці кількох убивств.

Раніше його вже засуджували за це на 24 роки ув’язнення, але прокуратура оскаржила той вирок, вимагаючи саме довічного ув’язнення.

Сам Пічуґін наполягає, що не винен. Його захист домагався виправдання підсудного й стверджував, що справу сфабриковано. Тепер адвокати збираються оскаржити цей вирок.

Саме з арешту Пічуґіна 2003 року почалася політично мотивована, як вважають, кампанія Кремля проти компанії «ЮКОС» і її тодішнього власника Міхаїла Ходорковського.

Внаслідок неї Ходорковський отримав 8 років таборів за звинуваченнями в шахрайстві й уникненні сплати податків, а колишню його компанію оголосили банкрутом і продають частинами, деякі з котрих уже перейшли під контроль російської держави.

Прокуратура заявляє, що нинішня справа дасть їй підстави також домагатися від Ізраїлю видачі компаньйона Ходорковського Леоніда Нєвзліна.
XS
SM
MD
LG