Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Який капітал представляє Партія Регіонів? Чому «регіонами» не включили у виборчий список Віктора Медведчука? Чи покращилися справи в Київському університеті ім. Тараса Шевченка після зміни «господаря»?


Ірина Біла Київ, 7 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – «Партія регіонів вже не є партією одного мільярдера. Зараз вони — партія великого капіталу. Тому фінансово з ними ніхто не зможе тягатися... А ось у Блоку Юлії Тимошенко, навпаки, є яскравий харизматичний лідер, але сильної команди професіоналів немає». – так в «Газеті по-українськи» прокоментував останні партійні новини політолог Володимир Фесенко. На запитання журналіста – чому в списку «регіоналів» не з’явилося прізвище Медведчука, експерт сказав, що «Янукович не може вибачити Медведчуку його поведінку під час президентської кампанії 2004 року».

«Омельченко потрапив в чортову дюжину», - у статті під таким заголовком газета «Сегодня» коментує виборчий список від «Нашої України – Народної самооборони». І розповідає про сьогоднішнє «шоу» мегаблоку, коли політичні промови чергуватимуться з виступами зірок шоу-бізнесу.

В цьому ж числі «Сегодня» інформує, що останнім часом багато вузів були позбавлені ліцензій. Чому і куди йдуть студенти розформованих університетів – у статті «Студентів на вулиці не залишимо».

Продовжує університетську тему газета «Україна молода». Видання інформує, що цього року Київський національний університет ім. Тараса Шевченка «поспіхом підпорядкували Кабміну». Це, на думку газетярів, не принесло очевидних покращень знаному вузу. Навпаки, Головне контрольно-ревізійне управління виявило там незаконні фінансові операції. Подробиці – в статті «Мертві мільйони «універу».

«Майдан - територія війни» – у статті під таким заголовком газета «Голос України» розповідає про боротьбу столичної влади з продавцями національної символіки в центрі Києва.

А ще парламентська газета розповідає, як українські помідори «обвалили» російський ринок сільгосппродукції, і про те, яких овочів у країні багато, а яких обмаль. Стаття називається «За кордон - тепер і за морквою».

Газета «Факти» пише, що в Україні вже не перший рік висівають трансгенну сою, картоплю, помідори, буряк, кукурудзу, рапс...Фахівці запевняють, що йдеться про чималі площі. І це при тому, що жоден сорт в Україні ще не зареєстрований.
XS
SM
MD
LG