Доступність посилання

ТОП новини

Європейський банк реконструкції й розвитку надав Україні ґрант на чорнобильські програми


Кошти спрямують на зведення нового укриття над 4-м енергоблоком ЧАЕС, на введення в експлуатацію заводу для переробки рідких радіоактивних відходів і на завершення будівництва нового сховища відпрацьованого ядерного палива.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода повідомила речниця міністра з надзвичайних ситуацій Людмила Щербань: «Сьогодні у Кабінеті Міністрів України відбулося підписання між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку ґрантових угод на створення нового безпечного конфайнменту (саркофагу) та об''єктів інфраструктури для зняття ЧАЕС із експлуатації».

Сума ґранту становитиме, за різними даними, від 330 до майже 370 мільйонів євро.

Кошти спрямують на зведення «безпечного конфайнменту», тобто нового укриття над 4-м енергоблоком ЧАЕС, на введення в експлуатацію заводу для переробки рідких радіоактивних відходів і на завершення будівництва нового сховища відпрацьованого ядерного палива.

Минулого року Кабінет Міністрів ухвалив загальнонаціональну програму зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС і перетворення об''єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему.
XS
SM
MD
LG