Доступність посилання

ТОП новини

На Олімпійських Іграх 2008 року в Пекіні виступатиме 300 українських спортсменів


Геннадій Мороз Київ, 8 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Трохи більше ніж за рік у Пекіні стартують літня Олімпіада. В Китаї нині вже ніхто не сумнівається, що майбутні Ігри стануть наймасштабнішим спортивним форумом сучасності. 29 за ліком літня Олімпіада обіцяє нові рекорди й українським спортсменам.

На якнайкращій підготовці українських атлетів до найважливішого старту чотириріччя нині зосереджена вся увага Національного олімпійського комітету та міністерства сім’ї молоді й спорту. Останнє відомство ще в грудні поклопоталося в кабміні про збільшення фінансування українських олімпійців ще на 9 мільйонів гривень. А значить в 2007 році на підготовку до пекінських ігор Україна планує витратити рекордні 130 мільйонів. Усе це дозволяє сподіватися на широке представництво вітчизняних атлетів на майбутніх літніх Іграх.

Як заявив напередодні міністр у справах сім’ї, молоді й спорту Віктор Корж планується, що на Олімпіаді в Пекіні виступатиме близько 300 українських спортсменів. І це ще один рекорд в історії олімпійського руху України. Слід зазначити, що останній планетарний форум 3 роки тому приймали грецькі Афіни. На батьківщині олімпійського руху за медалі боролися рівно 245 українців. В Афінах представники збірної України завоювали 24 олімпійські нагороди з яких 9 золотих і 12 загальнокомандне місце в світі.

Національна збірна України з баскетболу розпочинає боротьбу за останню вільну путівку на чемпіонат Європи нинішнього року

Першим суперником підопічних Віталія Лебединцева на вельми непростому шляху до фіналу буде збірна Бельгії. Серед опонентів України будуть також баскетболісти Данії та, напевно, головний фаворит кваліфікації збірна Ізраїлю. За регламентом ця четвірка з’ясовуватиме стосунки у видкоплинному двоколовому турнірі з роз’їздами.

В заключний раунд відбору потрапляє лише переможець квартету. Натомість, чергова невдача вітчизняних баскетболістів цілком ймовірно коштуватиме Україні місця в елітному дивізіоні європейського баскетболу. Що ж до сьогоднішнього поєдинку, то свій стартовий матч відбору проти бельгійців збірна України розпочне о 19 годині у столичному «Палаці спорту».
XS
SM
MD
LG