Доступність посилання

ТОП новини

Донецький «Шахтар» пробився в третій раунд кваліфікації європейської Ліги Чемпіонів з футболу


Геннадій Мороз Київ, 9 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Ще на крок до омріяної Ліги Чемпіонів з футболу наблизився донецький «Шахтар». У середу віце-чемпіони України пробилися в третій раунд відбору. Цілком прогнозовано здолавши вірменський «Пюнік».

Після звитяги футболістів «Шахтаря» з рахунком 2 : 0 у першому матчі тижневої давнини в Єревані жодних сумнівів щодо переможця в цьому протистоянні не виникало. Щоправда, в донецькому матчі відкрили рахунок саме гості. Одначе, на влучний удар форварда «Пюніка» Тіграна Газаряна «гірники» швидко відповіли двома голами у виконанні бразильця Брандао й Олександра Гладкого. 2 : 1 і в заключному раунді лігочемпіонівської кваліфікації на «Шахтар» очікує вже значно серйозніший опонент.

За путівку в груповий турнір найпрестижнішого клубного турніру Європи донеччани змагатимуться із австрійським «Зальцбурґом». Перший матч вже за тиждень у Австрії. А ось київське «Динамо» і також у гостях зустрінеться із боснійським клубом «Сараєво», який несподівано вибив з турніру бельгійський Гент.

У стартовому матчі додаткового відбірного турніру до Чемпіонату Європи з баскетболу чоловіча збірна України у Києві з рахунком 45 : 70 програла бельгійцям

Сенсаційного розгрому зазнала збірна України з баскетболу на старті вирішального раунду відбору до Чемпіонату Європи. У середу українці на майданчику столичного палацу спорту з різницею в 25 очок поступилися збірній Бельгії. Суперникові, який відверто поступався в класі. Але значно переважав баскетболістів України у бажанні виграти. Що й засвідчили підсумкові 70 на 45 на користь бельгійців.

Певним виправданням для підопічних Віталія Лебединцева може слугувати відсутність двох лідерів Олексія Печерова та Кирила Фесенка. Перший травмувався під час виступів за «Вашитнгтон Візардс». А Фесенко лише намагається пробитися до складу іншого клубу НБА «Юта Джаз». Як би там не було, але подібний підсумок у матчі з рівним суперником аж ніяк не додає оптимізму напередодні інших матчів.

Слід зазаначити, що в заключний раунд відбору на цьогорічний Євро з баскетболу виходить лише переможець квартету. А отже, ключовим і великою мірою вирішальним для українців, очевидно, стане наступний поєдинок. Вже в суботу підопічні Віталія Лебединцева гратимуть у гостях проти збірної Ізраїлю. Ну а за тиждень Україна на власному майданчику прийматиме баскетболістів Данії.
XS
SM
MD
LG