Доступність посилання

ТОП новини

Президент США критикує Прем’єр-міністра Іраку за некритичне ставлення до Ірану, Верховний лідер Ірану звинувачує в нестабільності в Іраку війська США


Нурі аль-Малікі під час візиту до Тегерана, за повідомленнями, високо оцінив «позитивне і конструктивне ставлення» Ірану до Іраку. А Аятола Алі Хаменеї заявив, що найбільшою перешкодою до відновлення безпеки в Іраку є наявність там американських військ.

Джордж Буш на прес-конференції в Вашингтоні знову назвав Іран «великою небезпекою» для світу і застеріг іракського прем’єра від «неконструктивного» ставлення до Тегерана.

Раніше в четвер Нурі аль-Малікі під час візиту до Тегерана, за повідомленнями, високо оцінив «позитивне і конструктивне ставлення» Ірану до Іраку.

США звинувачують Іран у роздмухуванні нестабільності в Іраку і навчанні й забезпеченні зброєю іракських протиурядових повстанців.

Також, на думку США, ядерна програма Ірану має на меті здобути для Тегерана ядерну зброю.

Тегеран відкидає обидва звинувачення.

У четвер представник Ірану на конференції з безпеки Іраку, яка відбувається в Дамаску в Сирії, знову заявив, що «не існує жодних свідчень», які підтвердили б, що Тегеран розпалює насильство в Іраку.

А вже після заяви Джорджа Буша Верховний лідер Ірану Аятола Алі Хаменеї сказав у Тегерані, звертаючись до Нурі аль-Малікі, що найбільшою перешкодою до відновлення безпеки в Іраку є наявність там американських військ.
XS
SM
MD
LG