Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровський «Дніпро» здобув 5-ту перемогу поспіль на старті Чемпіонату України з футболу


Геннадій Мороз Київ, 10 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Доволі насиченим на події виявився черговий ігровий день Чемпіонату України з футболу. Після 5-ти турів і надалі непереможним залишається лідер сезону «Дніпро». Натомість тільки першу перемогу здобуло «Динамо». А ось «Кривбас» виборов перше очко в сезоні.


Дніпропетровський «Дніпро» продовжує стверджувати тезу про появу третьої сили в українському футболі. На старті сезону команда Олега Протасова виграла вже вп’яте поспіль. Останньою жертвою «Дніпра» став «Нафтовик» із Охтирки, який поступився лідерові з рахунком 0 : 2.

Тим часом чинний чемпіон — київське «Динамо» —у Запоріжжі таки вирвало перемогу в місцевого «Металурга». «Шахтар» на власному полі здобув вольову перемогу над полтавською «Ворсклою» – 2 : 1. А ось столичному «Арсеналові» підкорилася рекордна в історії клубу звитяга з рахунком 7 : 0. На горіхи від киян дісталося іншому 4-му новачкові Ліги – ужгородському «Закарпаттю». Перше очко в сезоні здобув фінансово нестабільний «Кривбас». Криворіжці вирвали нічию в матчі з ФК «Харків». І нарешті в заключному матчі туру «Металіст» у неділю з рахунком 3 : 0 розгромив «Таврію». Завдяки чому харків’яни повернулися на третю позицію в турнірній таблиці.

Надалі провідним клубам України перепочинку не буде. Так, «Динамо», «Шахтар» і «Дніпро» посеред тижня виступатимуть у кваліфікації європейських Ліги Чемпіонів та Кубка УЄФА. А вже в суботу та неділю відбудуться матчі наступного 6-го туру національної першості.

Баскетбол

Чоловіча збірна України з баскетболу втратила шанси на вихід у фінал Чемпіонату Європи. Вимушена зміна наставника не допомогла українцям у боротьбі за останню вакансію у фіналі цьогорічного Євро.

Другої поспіль поразки в додатковому відбірному турнірі підопічні Віталія Береснєва зазнали у гостях від збірної Ізраїлю. І знову українські баскетболісти змогли на рівних протистояти суперникові лише три чверті. Далі — провал у заключному відрізку і цілком закономірна поразка. Цього разу з різницею всього лише у 8 очок. 81 : 73, які практично ставлять крапку на вихід України у фінал Чемпіонату Європи з баскетболу. У своєму наступному матчі відбору українці у середу прийматимуть у Києві європейського аутсайдера — збірну Данії.
XS
SM
MD
LG