Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Хто хоче сісти в крісло Мороза? Коли відбудеться подорожчання харчів і хто буде винен? Що потрібно зробити на Маковія, щоб позбутися болячок?


Ірина Біла Київ, 14 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Комуніст Петро Симоненко прагне сісти у крісло Олександра Мороза, про це повідомляє «Газета по-українськи» й інформує, що соціалісти ставляться до цього з гумором. Зокрема, Іван Бокий додає, що такі бажання є не лише в комуністів. «Дехто хоче туди Раїсу Богатирьову посадити. Це ж діло хазяйське. Хотіти нікому не заборонено», - наголосив соціаліст.

Після виборів відбудеться суттєве подорожчання харчових продуктів, стверджує газета «Голос України». І навряд чи річний рівень інфляції уряд зможе втримати в межах задекларованих ним 7,5 %. Питання лише в тім, чи не стане це число двозначним. До речі, зазначає далі видання, уже тепер зрозуміло, хто буде винен в інфляційному вибуху після виборів. Якщо біля влади утримається нинішній уряд, звинуватять опозицію. Якщо ні - шишки посиплються на голови нинішніх членів Кабміну. У будь-якому разі простим українцям доведеться тугіше затягти паски. Тож до 30 вересня можна ловити момент і насолоджуватися старими цінами, радить автор статті під заголовком «Передвиборний ЦІНізм».

Неподалік Євпаторії на дні Чорного моря дайвери знайшли місто, про яке нині нічого не відомо. Як стверджує газета «Україна молода», «пірнальники» на власні очі бачили будівлі, кімнати з отворами правильної прямокутної форми, схожі на вікна, арки, дорогу з виразною колією тощо. Чи справді на дні Чорного моря могло бути місто, про яке донині не було нічого відомо? Про це - в матеріалі «Атлантида з дна Чорного моря».

В Україні створять Інститут обдарованої дитини. «Газета 24» з’ясувала, чим живуть сьогодні українські вундеркінди і з якими проблемами зіштовхуються. Про них докладніше – в статті «Горе від розуму».

На Маковія глава родини посипав маковими зернятками всі кути в домі, щоб захистити його від відьом та різних напастей. На перший Спас освячували воду в колодязях, озерах та річках. Вона вважалася такою ж цілющою, як і стрітенська. Тому сьогодні, як радить газета «Факти», потрібно покупатися та освятити в церкві букет із трав, квітів і маку, а на яблучний Спас – принести з храму потрійну свічку.
XS
SM
MD
LG