Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Кличко через травму руки не вийде на ринг у 2007 році


Геннадій Мороз Київ, 14 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua – Честолюбні плани братів Кличків про підкорення світового боксерського Олімпу вже в нинішньому році потребують певної корекції. Як з’ясувалося напередодні, на заваді чемпіонським амбіціям українців може стати травма руки, якої Володимир зазнав в останньому поєдинку проти американця Брюстера.

Неприємною неспдіванкою після чергового захисту чемпіонського титулу Володимиром Кличком стало повідомлення про травму руки українського боксера. Вже згодом з’ясувалося, що в поєдинку проти американця Брюстера молодший з братів зламав руку. А напередодні з’ясувалося, що для остаточного одужання чемпіонові світу в суперважкій вазі за версією IBF знадобиться трохи більше часу, аніж було заплановано. Про це напередодні повідомив радник Володимира Шеллі Фінкель, зі слів якого молодший з Кличків буде готовий боксувати вже на початку нового року. Втім, на думку багатьох авторитетних фахівців у царині боксу, нинішня відстрочка з виходом на ринг пов’язана не стільки з травмою, скільки з відсутністю гідних конкурентів. Навіть уславлений Леннкос Льюїс після останньої перемоги українця заявив, що усіх своїх реальних суперників Володимир уже побив.

Не секрет, що для Володимира Кличка пріоритетом є бій за об’єднання титулів. Нагадаю, що нині в чемпіонському переліку надважкої категорії владарюють Олег Маскаєв (WBC), Султан Ібрагімов (WBO) та Руслан Чагаєв (WBA). Одначе з певних і досить поважних причин організувати поєдинки з цими боксерами найближчим часом не виглядає можливим. А зустрічатися на ринзі з іншими претендентами для молодшого Кличка – лише чергове повторення пройденого.

Багато фахівців прогнозують Володимирові Кличку далеко не однозначний шлях Ларрі Голмса. Американський боксер свого часу вісім років володів чемпіонським титулом. Але в зв’язку з певним занепадом у надважкому дивізіоні професійного боксу так і не зустрів на ринзі гідного опонента. І лише у напівпенсійному для боксера віці Ларі Голмс програв свій титул юному Майкові Тайсону. Та Шелі Фінкель сподівається на те, що вже в наступному році зможуть уголос заявити про себе нові зірки. Зокрема такі перспективні боксери, як Едді Чемберс та Олександр Повєткін. І саме ці молоді й амбітні боксери таки зможуть кинути виклик Володимирові Кличку.
XS
SM
MD
LG