Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна – Народна самооборона» оскаржуватиме правила голосування на дому


Заступник голови штабу цього блоку з юридичних питань Микола Оніщук заявив, що голосування на дому має стосуватися виключно тих громадян, які за фізичним станом не можуть в день голосування особисто прийти на виборчі дільниці.


Заступник голови штабу цього блоку з юридичних питань Микола Оніщук заявив у вівторок, що голосування на дому має стосуватися виключно тих громадян, які за фізичним станом не можуть в день голосування особисто прийти на виборчі дільниці.

На його думку, рішення ЦВК дозволити голосування на дому без зазначення причин порушує права інших виборців.

13 серпня ЦВК затвердила порядок голосування на дому, при якому для отримання такого права достатньо написати заяву до дільничної виборчої комісії.

Раніше один з членів ЦВК Андрій Магера пропонував, щоб у заяві вказувалися причини, а також документи, які підтверджують неможливість голосування на дільниці.

Однак цю пропозицію не підтримали члени ЦВК від коаліції, які мають у Комісії більшість.

• Суд задовольнив позов БЮТ і зобов’язав ЦВК вирішити справу щодо реєстрації блоку • ЦВК звинувачує БЮТ у тиску, БЮТ не збирається виконувати вимоги ЦВК, Президент не бачить у підготовці до виборів «фундаментальних ексцесів» • БЮТ проти ЦВК • Європарламент стурбований, що ЦВК відкладає реєстрацію опозиційних партій на дострокові вибори в Україні • Центрвиборчком сформував усі 225 окружних виборчих комісій
XS
SM
MD
LG