Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК зареєструвала кандидатів у народні депутати від БЮТ


За це у середу проголосували усі 14 присутніх членів Центральної виборчої комісії. Відповідно до рішення, кандидатами у народні депутати зареєстровані усі 450 осіб, включених до списку БЮТ. Напередодні, у вівторок, Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав ЦВК повторно розглянути (не пізніше 15 серпня) питання щодо реєстрації списку БЮТ на виборах до парламенту. Раніше частина членів комісії, які представляють коаліцію, наполягала, що документи, подані блоком для реєстрації, оформлені неправильно. БЮТ з цим не погоджувався.


За це у середу проголосували усі 14 присутніх членів Центральної виборчої комісії.

Відповідно до рішення, кандидатами у народні депутати зареєстровані усі 450 осіб, включених до списку БЮТ.

Після цього прихильники Блоку Юлії Тимошенко припинили пікетування будівлі Центрвиборчкому.

Напередодні, у вівторок, Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав ЦВК повторно розглянути питання щодо реєстрації списку БЮТ на виборах до Верховної Ради.

Раніше частина членів комісії, які представляють коаліцію, наполягала, що документи, подані блоком для реєстрації, оформлені неправильно. БЮТ з цим не погоджувався.

Нинішній склад ЦВК сформували на початку червня за домовленістю між Президентом, Прем’єр-міністром та головою Верховної Ради V скликання.

8 її членів – представники коаліції, 7 – опозиції.

Головою ЦВК, за поданням Президента, став Володимир Шаповал.

Матеріали до теми:

• ЦВК має сьогодні повторно розглянути питання про реєстрацію виборчого списку БЮТ • ЦВК звинувачує БЮТ у тиску, БЮТ не збирається виконувати вимоги ЦВК, Президент не бачить у підготовці до виборів «фундаментальних ексцесів» • БЮТ проти ЦВК • Суд не задовольнив позов Соцпартії до ЦВК щодо участі БЮТ та «Нашої України» у формуванні виборчих комісій, СПУ оскаржить це рішення • Європарламент стурбований, що ЦВК відкладає реєстрацію опозиційних партій на дострокові вибори в Україні • Центрвиборчком сформував усі 225 окружних виборчих комісій
XS
SM
MD
LG