Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна – Народна самооборона» і Партія регіонів пропонують власні варіанти скасування недоторканності


Блок «НУ–НС» у четвер уже представив свій законопроект, який збирається внести на розгляд наступної Верховної Ради 6-го скликання.


Блок «НУ–НС» у четвер уже представив свій законопроект, який збирається внести на розгляд наступної Верховної Ради 6-го скликання.

Заступник керівника виборчого штабу блоку Микола Оніщук повідомив, що законопроект передбачає по суті ліквідувати інститут неможливості притягнення народного депутата до кримінальної відповідальності.

Відтак у разі ухвалення законопроекту відпаде необхідність отримання спеціальної згоди Верховної Ради на притягнення депутата до кримінальної відповідальності.

За законопроектом, народний депутат мав би не нести юридичної відповідальності тільки за результати свого голосування чи за висловлювання в парламенті і його органах, і то за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Тим часом Партія регіонів свій законопроект іще тільки готує, і він має передбачати відмову від недоторканності і народного депутата, і Президента.

Керівник виборчого штабу партії Борис Колесников, який повідомив про це в четвер, дальших подробиць не навів.

Він лише висловив думку, що якщо цей законопроект ухвалить іще нинішня Верховна Рада 5-го скликання, то це мало б залишити блок «Наша Україна – Народна самооборона» «без передвиборчої програми».

Представники Партії регіонів уже заявляли, що хочуть скасувати недоторканність і пільги і для депутатів, і для Президента і урядовців, і ухвалити закони про це на позачерговій сесії розпущеної Верховної Ради 5-го скликання. Представники опозиційних сил назвали такі заяви передвиборчим популізмом.
XS
SM
MD
LG