Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Скільки зірки естради отримують за політагітацію? Хто в українській політиці «біла ворона»? Коли буде вакцина від СНІДу?


Тетяна Ярмощук Київ, 17 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Газета «Голос України» цікавиться, чому політики, втягуючи суспільство в дискусії про пільги та привілеї, навіть не намагаються говорити про те, що найбільше цікавить громадян, а саме: як і де українці зароблятимуть гроші, щоб їх не забракло на пенсії, медицину, допомогу молодим сім''ям? Чому жоден з політиків не каже, що для того, щоб досягти пристойного рівня життя, українцям потрібно не лише працювати краще й по-іншому, а ще й затягнути паски? З іншими запитаннями, які цікавлять журналістів, можна ознайомитись у статті «Хто кому Вася?».

«Найбільша кількість бездоказових звинувачень під час виборчої кампанії стосуватиметься блоку «Наша Україна – Народна самооборона» і мене особисто», – заявляє в газеті «Факти» Юрій Луценко. Більше про те, як «чорні ворони із білої хочуть зробити собі подібну», – на шпальті «Погляд».

Весь світ – театр. Але іноді шоу. «Газета 24» намагалася з’ясувати, що об’єднує перед виборами спраглих до влади політиків і спраглих до слави естрадних зірок. Особливо зацікавили газетярів гонорари, за які агітують народ співаки. З’ясувалося, що звичайний концерт виконавця середньої ланки платять від 10 до 50 тис. дол. Особливо дорогі розцінки у російських виконавців: за виступ – від півмільйона гривень до півтора. Про те, яка з політичних сил щедріша на гонорари, йдеться у публікації «Зірка обетована».

«Вакцина від СНІДу: не було, немає, але буде», – у статті під таким заголовком «Газета 24» інформує, що зараз проходять масштабні польові дослідження три вакцини від СНІДу. Результати будуть не раніше 2009 року.

Дані про безробіття в Україні якось не в’яжуться із величезним кадровим дефіцитом великих міст. При цьому відчувається гостра потреба як офіціантів і слюсарів, так і топ-менеджерів. Невдовзі Україна цілком може зіштовхнутися з проблемою дешевої робочої сили з Азії. Детальніше про це розповідає газета «Україна молода» у матеріалі «Сантехнік – китаєць, електрик – таджик?».
XS
SM
MD
LG