Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровський «Дніпро» зіграв унічию 1 : 1 у першому матчі європейського кубка УЄФА з футболу проти польського ГКС «Белхатува»


Геннадій Мороз Київ, 17 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua—Після футболістів «Динамо» й «Шахтаря», які напередодні зіграли перші матчі в заключному раунді відбору до Ліги Чемпіонів, боротьбу на євроарені розпочав «Дніпро». Лідер Чемпіонату України в рамках Кубка УЄФА приймав у Дніпропетровську польський клуб ГКС «Белхатув».

Всупереч багатьом передматчевим прогнозам у стартовій грі вирішального раунду кваліфікації Кубка УЄФА проти «Белхатува» «Дніпрові» довелося рятувати нічию. Вже на старті матчу в Дніпропетровську віце-чемпіони Польщі доволі несподівано відкрили рахунок. Чим, схоже вельми здивували господарів. Адже, «Дніпро» прийшов до тями і зумів відігратися лише за 10 хвилин до завершення поєдинку.

Справжнім героєм у складі дніпрян став незаперечний лідер команди і один з кращих нині гравців українського чемпіонату Серій Назаренко. Тож, підсумкові 1 : 1 на власному полі хоч і немало розчарували шанувальників «Дніпра», все ж , залишили непогані шанси команді Олега Протасова на матч-відповідь. Повторна зустріч цих команд відбудеться за два тижні у Польщі. А переможець за сумою двох матчів здобуває путівку в основний раунд європейського Кубка УЄФА.

Андрій Воронін причарував «Ліверпуль»

Несподівано для багатьох англійських фахівців футболу форвард збірної України Андрій Воронін висувається а провідні позиції в одному з кращих клубів Прем’єр Ліги. Не так давно фани «червоних» визнали українця найкращим гравцем команди у міжсезоння. А напередодні завдяки єдиному голові саме у виконанні одесита Вороніна «Ліверпуль» здобув гостьову перемогу 1 : 0 над французькою «Тулузою» в заключному кваліфікаційному раунді ліги Чемпіонів.

На думку футбольних експертів авторитетної британської «The Times», Воронін, завдяки своїй грі, вже найближчим часом може стати справжнім кумиром для уболівальників «Ліверпуля». Активність українського футболіста особливо відзначають на тлі маловиразної гри іншого форварда еспанця Фернандо Торреса, якого клуб із Мерсісайду придбав нинішнього літа в мадридському «Атлетико» за рекордні 20 мільйонів фунтів стерлінгів. Не дивно, що на думку наставника «Ліверпуля» Рафаеля Бенітеса Андрій Воронін і справді висококласний форвард, якого вирізняє неабиякий футбольний інтелект і який здатен прогресувати й надалі.

Слід зазначити, що вже завтра «Ліверпуль» разом з Вороніним в рамках англійської Прем’єр ліги протистоятиме клубові іншого українця. На уславлений ліверпульський «Енфілд Роуд» завітає лондонський «Челсі» Андрія Шевченка.
XS
SM
MD
LG