Доступність посилання

ТОП новини

Скинути зайві кілограми за 50 євро


Наталка Кудрик Рим, 17 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Скинути зайві кілограми і отримати за це фінансову винагороду – така пропозиція видається привабливою для багатьох, хто має бодай невелике черевце. Для товстунів-мешканців італійського містечка Варалло Сесія це стало цілком можливим. Їхній мер розпорядився видавати грошові премії, щоб заохотити людей до схуднення і таким чином краще піклуватися про своє здоров’я.

Час серпневих відпусток в Італії, а міський голова Джанлука Буонанно про відпочинок і не думає. Після оголошення у місцевій газеті щодня звертаються люди, щоб зареєструватися учасниками новаторської програми.

Правила такі: жінки, котрі упродовж місяця схуднуть на 3 кг (для чоловіків 4 кг), отримають по 50 євро. Потім видадуть ще 100 євро, якщо після п’яти місяців ваги підтвердять досягнутий результат. При міськраді працює лікар-дієтолог, котрий надає консультації, і також спортивні тренери для гімнастики по суботах. Учасники своєрідного конкурсу на схуднення спочатку повинні надати медичну довідку про наявність зайвої ваги чи ожиріння.

Місто має гроші для підтримки фізичної форми

Ініціатива стартувала тиждень тому, і в списку вже понад 30 охочих. Це пристойна кількість, зважаючи на відпусковий період, стверджує мер Джанлука Буонанно: «Ми даємо гроші не лише для схуднення, але й для подальшої підтримки фізичної форми, що важливіше. Отож, починаємо з 50 євро, а потім можна отримати і 500 євро, якщо людина залишається у формі упродовж року. Це немалі гроші»,— констатує мер.

Долучився до експерименту і сам міський голова, бо також має проблеми з вагою. Однак запевняє, що для нього – жодних премій. Він просто прагне допомогти собі і жителям міста. Ініціатива розрахована поки що на один рік, щоб перевірити, як діятиме. Для цього з міського бюджету виділили 10 тисяч євро.

Сама ідея популярна

Медичні результати італійського ноу-хау попереду. Тим часом очевидно, що ідея набула розголосу і додала популярності туристичному місту Варалло Сесія, котре розташоване у північному П’ємонті і де мешкає близько 8 тисяч жителів.

Реклама рідного міста – річ також позитивна, зазначив у розмові з Радіо Свобода синьйор Буонанно, але про особисті інтереси не йдеться. «Особисто мені не потрібна реклама, бо мене нещодавно переобрали на цю посаду. Єдине, що ми придумали, це просту ідею. Адже часто прості рішення бувають ефективнішими, ніж якісь складні, котрі не приносять результату. Наша ініціатива для загального добра, і ці гроші витрачені з користю»,— переконаний Буонанно.

Ідею мера охоче підтримала міністр охорони здоров’я Лівія Турко. У разі успішного результату у Варалло Сесія, вона пропонуватиме щось подібне на загальнонаціональному рівні. В Італії майже половина населення має зайву вагу, 5 мільйонів потерпають від ожиріння.

Не бракує і скептиків, котрі з подивом запитують: якщо таким чином хочуть змінити стиль життя мешканців Варалло, то чи достатні лише короткотривалі дієти з преміями? Та й бюджетний кошик не бездонний.
XS
SM
MD
LG