Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко пропонує скасувати депутатські пільги на сесії нового парламенту і називає «шоу» ініціативи скликати сесію Верховної Ради 5-го скликання


Про це Президент України заявив журналістам у суботу в Полтавській області, коментуючи пропозицію Прем’єр-міністра Віктора Януковича провести найближчим часом позачергове засідання парламенту, присвячене скасуванню недоторканності та пільг високопосадовців.


Про це Президент України заявив журналістам у суботу в Полтавській області, коментуючи пропозицію Прем’єр-міністра Віктора Януковича провести найближчим часом позачергове засідання парламенту, присвячене скасуванню недоторканності та пільг високопосадовців.

Президент висловив здивування, чому питання про скасування пільг та преференцій порушується в такому контексті.

«Чому так, з особливим піднесенням, сьогодні команда, на жаль, до якої належить і Прем’єр-міністр, взялася за тему мусування позачергового зібрання Верховної Ради?» – зазначив Віктор Ющенко.

За його словами, всі добре розуміють, що рішення, ухвалене парламентом 5-го скликання, буде нелегітимним. Всім добре відомо, що всі рішення, ухвалені парламентом за останні 4 місяці, є нелегітимними, наголосив Ющенко.

«І, здавалося б, тоді, коли іде пік дискусії про привілеї, пропонується організувати неправомочне засідання Верховної Ради і робити на цьому шоу», – сказав Президент.

Звертаючись до Прем’єр-міністра та інших політиків, які сьогодні пропонують провести таке засідання, Віктор Ющенко наголосив, що він серйозно вимагає скасування пільг для народних депутатів.

«Для мене це не шоу, я не конкурую сьогодні у виборчій кампанії, але я переконаний, що люди, від яких залежить це рішення – а воно залежить від парламенту, – яка б ініціатива Президента не була, мені потрібні партнери, мені потрібні союзники для того, щоб це питання ухвалити в парламенті», – зазначив Віктор Ющенко.

Він закликав усі політичні сили, незалежно від ідеології, незалежно від «темпераменту і бурхливості», які сьогодні присутні в перебігу виборчої кампанії, шанувати українське суспільство і заявити, що вони підтримують ініціативу скасування депутатської недоторканності та готові після завершення виборчої кампанії провести спеціальне засідання парламенту, присвячене скасуванню пільг для всіх ешелонів влади, а також депутатської недоторканності.

«Це те, що ми перше повинні зробити, оскільки я переконаний, що звідси є витоки великого суспільного лиха, глибокої корупції, яка проникла у всі щаблі влади», – сказав Президент. При цьому він заявив, що тему скасування пільг та недоторканності хотів би максимально «винести за політичні рамки».

15 серпня на засіданні уряду Прем’єр-міністр України Віктор Янукович запропонував скликати позачергову сесію Верховної Ради 5-го склікання для скасування недоторканності і пільг для чиновників усіх рівнів, зокрема Президента, голови уряду, народних депутатів і суддів.

Матеріали до теми:

• Прем’єр планує обговорити з Президентом, як скасувати недоторканність у розпущеному парламенті
XS
SM
MD
LG