Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чому українці з Придністров’я не голосуватимуть на виборах до Верховної Ради? Як чиновники намагаються приховані нелегальні доходи? Звідки пішло татуювання?


Ірина Біла Київ, 21 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Тисячі українців, які мешкають у Придністров’ї, не зможуть проголосувати на позачергових виборах до Верховної Ради. МЗС України пояснює можливі складнощі законом, ухваленим парламентом України. Подробиці – в «Газеті 24» у статті «Хто забув про українців у Придністров’ї?».

Щоб не викликати зайвих запитань у Податкової інспекції і приховати суми нелегально отримуваних грошей, чиновники і бізнесмени все частіше купують автомобілі вартістю 100-200 тисяч євро в кредит. Докладніше з коментарями податкової з цього приводу можна ознайомитися також з «Газети 24», публікації «Розкіш у кредит».

«Інвестгазета» стверджує, що для економістів великої різниці між партійними програмами не існує. Бо економічний блок програми Партії регіонів та блоку «Наша Україна – Народна самооборона» ніби списані під одну копірку, а БЮТ у цей час зазирав через плече. У боротьбі за виборця партії пішли протоптаною стежкою, обіцяючи щедрі соціальні виплати. Але чи знають вони, де взяти на це кошти? Відповіді – в статті «Обіцянки в борг».

Про те, що купив і чим цікавився на Сорочинському ярмарку Віктор Ющенко, докладно розповідає газета «Факти». А ще видання переповідає про невтішні висновки, котрими діляться щороку після ярмарку продавці. І які знову щороку на нього приїздять. «Така у нього магнетична сила», – зазначають газетярі.

Вступна кампанія у вузах практично закінчена. Тим, кому цього року не повезло поступити на навчання, а також 11-класникам, газета «Сегодня» радить уже зараз подумати про майбутні клопоти і підшукати пристойні підготовчі відділення при вузах. Конкретні поради – в матеріалі «Готуй знання з літа».

Татуювання, або нанесення малюнків на шкіру з''явилося багато віків тому з появою зображень на скелях. Наприклад, стародавні греки наносили татуювання своїм шпигунам. Стародавні слов''яни малювали на тілі зображення міфологічних створінь, яких тоді боялися і шанували. Більше про татуювання і про те, чому сучасна молодь ними захоплюється, розповідає газета «Голос України». Стаття називається «Приховані мотиви татуажу».
XS
SM
MD
LG