Доступність посилання

ТОП новини

Кримська міліція побила депутата місцевої ради


Володимир Притула Сімферополь, 21 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні прокуратура Криму порушила кримінальну справу за фактом протидії законній діяльності депутата місцевої ради. Наприкінці минулого тижня кримська міліція під час розгону вуличних торговців побила і затримала депутата Центральної райради Сімферополя Наримана Умерова. Останній вважає дії міліціонерів політично вмотивованими.

Депутат райради Нариман Умеров
Нариман Умеров, депутат райради він Народного руху України, каже, що не сподівався на таке брутальне ставлення до себе з боку правоохоронців, багато з яких його добре знає. Він розповів, що 17 серпня йому зателефонували його однопартійці, які торгують на ринку на вулиці Козлова у Сімферополі, і повідомили, що міліція розгромила їхні лотки, хоча вони мають всі дозволи для торгівлі. За словами депутата, правоохоронці спершу силою розігнали нелегальних торговців, а потім почали конфісковувати товар тих, хто працював на узаконеному ринку.

Три години в наручниках

Нариман Умеров каже, що підійшов до міліціонерів взводу патрульно-постової служби і показав їм посвідчення депутата: «Відрекомендувався, показав посвідчення, попросив їх відрекомендуватися – у відповідь нецензурна лайка. Ще раз запитав, хто вони, чому все це чинять? Але мене вдарили в живіт, заломили руки, одягли наручники. Потім відтягнули на 50 метрів і розпочали бити ногами. А потім тягнули на очах у всіх людей асфальтом. У мене приспустилися шорти – мене просто принизили, розумієте!», - заявив Нариман Умеров. Він розповів, що в наручниках пробув 3 години, потім його відвезли до суду, але суддя не ризикнув виносити незаконне рішення і відклав слухання справи.

У міліції спершу навідріз відмовилися коментувати цей інцидент. Керівник Центру громадських зв’язків Головного управління МВС України в Криму Олександр Домбровський лише повідомив, що міліціонери не знали, що перед ними опозиційний депутат, оскільки той начебто не показав свого посвідчення. Потім Олександр Домбровський заявив, що кримський главк до цієї операції має віддалений стосунок, бо цим займалася міська міліція: «У цьому плані місто зазвичай працює самостійно в таких рейдах. Причому міліції одній там робити нічого, вона не охоплює весь спектр ринків. Зазвичай це робиться під егідою виконкому», - сказав Олександр Домбровський.

Тим часом постраждалий звернувся до прокуратури, яка порушила за цим фактом кримінальну справу, про це повідомив голова кримської організації НРУ, депутат Верховної Ради Криму Леонід Пилунський. За його словами, це спланована акція окремих політичних сил, спроба перевірити на дієвість опозицію, чи здатна вона протистояти силовому тиску під час виборів: «Ця ганебна подія безумовно пов’язана із виборчою кампанією, що розпочалася в Україні», - вважає Леонід Пилунський. Поки що ніхто з його політичних опонентів на це не відповів.
XS
SM
MD
LG